Поради

Страйкбол – недитяча гра популярна серед військових

Страйкбол – недитяча гра популярна серед військових

Сьогодні усе більше людей відкривають для себе захоплюючу військово-спортивну гру страйкбол, яка викликає ні з чим незрівнянні емоції, вчить витривалості та вмінню виживати в екстремальних ситуаціях.

 

Гра виникла в Японії близько п'ятнадцяти років тому в час, коли після війни там розпустили армію і не дозволяли навіть викладати бойові мистецтва. Тоді через обмеження у можливості використання справжньої зброї, японці виготовляли пневматичні аналоги для озброєння і навчання солдатів. Із часом у страйкболі вибудувалися свої правила, гра захоплювала усе більше людей і почала перекочовувати в інші країни.

Страйкбол – командна гра із використанням пневматичної зброї, яка стріляє маленькими кульками. Ці кульки не містять фарби, як у пентболі. У грі немає суддів, а сама гра побудована на чесності гравців і взаємоповазі. Якщо у гравця поцілили, він мусить зізнатися у цьому і вийти з гри, у яке б місце йому не влучили. До речі, при попаданні страйкбольні кульки можуть викликати досить болісні відчуття, вибити зуб або ж до крові пошкодити шкіру. Тому наявність відповідного екіпірування і масок є дуже важливою.

Особливістю страйкболу є те, що зброя в грі повністю відповідає справжнім бойовим аналогам. Дозволяється також використання спеціальних гранат, гумових ножів, піротехніки.

Щоб вберегтися від попадання кульок, у страйкболі використовуються спеціальні маски на обличчя, але найголовнішим елементом є окуляри для захисту очей. Страйкболісти для екіпірування застосовують і справжнє армійське обмундирування: розвантаження, рюкзаки, бронежилети, каски.

Вікове обмеження для учасників – від 18 років. Більшість гравців мають вік 20-35 років, хоча є як молодші, так і значно старші учасники. Дуже багато гравців – військові у минулому або майбутньому, офіцери, співробітники силових структур.

Нині страйкбол не має якоїсь офіційної організації чи центрального керівництва. Кожен охочий може стати членом команди або ж створити власну. Щоправда гра – розвага не з дешевих. Лише привод може коштувати від 1500 грн, якщо ним уже користувалися. Новенька зброя потягне більше. Незважаючи на відсутність чіткої структури, гра дуже активно поширюється в Україні. Найбільші страйкбольні ігри збирають близько тисячі гравців.

Страйкболісти випробовують свої сили в умовах, максимально наближених до реальних військових дій. Ігри можуть тривати кілька днів і ночей. Як результат – постійні гравці страйкболу дуже дисципліновані, вміють грати в команді, відповідальні, надають першу медичну допомогу. Саме страйкболісти масово брали участь у подіях Революції гідності, а коли почалася війна на сході, багато хто із них відправився воювати. На війні вони проявляють себе як досвідчені військові, особливо якщо порівняти із призовниками. Зараз, на фоні військового конфлікту на сході, гра в страйкбол набирає усе більшої популярності, адже це реальна можливість максимально підготуватися до справжніх військових дій. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, спорт
В тему