Поради

Екстремальний спорт

Екстремальний спорт

Обережно, наступні види спорту доступні відчайдухам, які люблять грати із життям у небезпечні ігри.

 

Паркур

Не просто спортом, а справжнім мистецтвом називають паркур, який означає віртуозне подолання різноманітних перешкод. У паркурі відсутній момент змагань. Він потребує постійної імпровізації, переміщення, яке часом здається нереальним. Головна мета учасника – подолання смуги перешкод, зазвичай міських бордюрів, парканів, стін тощо. При цьому шлях, який необхідно пройти, завчасно не обумовлюється.

Прихильників паркуру називають трейсерами. Вони володіють просто дивовижними здібностями. Наприклад, високо вибігають на стіну, перестрибують із одного даху на інший на значній висоті, переміщуються через будь-які перешкоди, при чому роблять це так красиво, що важко відірвати погляд. Найскладнішим елементом паркуру вважається стрибок всліпу, коли трейсеру невідомо, де він приземлиться. Ще одне важливе правило паркуру – рухатися назад забороняється.

Ідеолог паркуру – француз Девід Белль, який ще у 90-х роках міг стрибнути із висоти у десять метрів і м’яко приземлитися за допомогою амортизуючого трюку. Трейсери демонструють справжні дива: на руках піднімаються по підйомному крану, стрибають із небезпечних висот. Зараз паркур дуже популярний, незважаючи на його високу травматичність. Відзнято навіть кілька кінофільмів на тематику паркуру. Засновник Девід Белль не хоче, щоб паркур мав комерційний характер. Це заняття – як ривок на свободу і подолання нездоланного для усіх його учасників.

 

Сноубординг

Один із найбільш популярних видів спорту, який, до того ж, є неймовірно видовищним. Якось мічиганець Шерман Поппен змайстрував із двох лиж одну, яка видалася йому більш стійкою і підвладною більшій кількості маневрів. Згодом винахідник продав мільйон таких дощечок. Як результат – виникнення нового виду спорту. Нині ним займаються більше 7 мільйонів людей.

 

Параглайдинг

Більш відома назва – парапланеризм. Це найбільш доступна можливість відчути себе в польоті. Від учасника вимагається знайти достатню височину, розбігтися із планером і стрибнути. Під час польоту потрібно володіти самим собою і управляти крилом-парашутом. Висхідні потоки повітря забезпечують підйом спортсмена на велику висоту. Найвищою висотою підйому, занесеною в Книгу рекордів, є 4526 метрів над рівнем моря. Щоб спуститися вниз із висоти, потрібно правильно ловити повітряні потоки. Процес спуску дає можливість сповна відчути ефект вільного падіння. При цьому активісти милуються навколишніми краєвидами. А тому для свого заняття обирають наймальовничіші куточки планети.

 

Кайтсерфінг

Один із найскладніших видів спорту. Для заняття ним потрібні такі важливі складники: вітер, хвилі, дошка для серфінгу і повітряний змій, а точніше спеціальний пристрій, який називають кайт. Суть виду спорту полягає в тому, що кайтсерфер не тільки ковзає по воді, але і злітає в небо. Усе це виглядає гарно і викликає сильні емоції. В оцінюванні якості стрибка велику роль відіграє дальність стрибка із хвилі.

 

Зорб

Екстремальне захоплення, під час якого від учасника фактично нічого не залежить. Людина, яка хоче відчути невідомі емоції, залазить всередину велетенської прозорої кулі. А далі ця куля просто запускається зі схилу. Кажуть, що крутитися у зобрі все одно, що побувати у пральній машині. Зовнішня оболонка шару набагато більша за внутрішню, тому людина всередині здійснює не надто велику кількість обертів, порівняно із швидкістю спуску. Повний оберт у кулі людина здійснює за 9 метрів шляху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, спорт
В тему

Останні матеріали