Поради

Роуп-джампінг – що це

Роуп-джампінг – що це

Якщо коротко, то роуп-джампінг означає екстремальний стрибок із мотузкою. Є два види цієї екстремальної розваги, яка останнім часом стає усе популярнішою.

 

Роуп-джампінг (англ. Ropejumping) – екстремальна активність, яка передбачає стрибок із високого об’єкта. Той, хто стрибає, прив’язаний за мотузку. Незабутні емоції викликає вільне падіння вниз.

Банжі-джампінг (англ. Bungee jumping) – у цьому виді стрибків замість мотузки використовується спеціальний трос із гуми, який розтягується і скорочується, а любителя гострих відчуттів при цьому підкидає то вгору, то вниз.

Є ще одна різниця у цих двох видах стрибків. У банджи-джампінгу учасника підв’язують за обидві ноги до однієї мотузки-гумки. У роуп-джампінгу сміливець прив’язується за дві мотузки, які кріпляться на поясі. При стрибку використовується альпіністська система страхування.

 

Чи це безпечно?

Системи страхування у роуп-джампінгу надійні. Вони складаються із ременів, котрі кріпляться на поясі і на ногах. Верхня частина також кріпиться в ділянці грудей. Система захисту також захищає хребет від ушкоджень під час стрибків.

Звісно, страхування повинно мати відповідні сертифікати якості. Головний вид мотузок для стрибків – динамічна альпіністська мотузка товщиною 11-12 мм. Використовуються також страхувальні мотузки, мотузка для підйому, трос для підйому основної мотузки.

Для кріплення використовують спеціальні карабіни, засоби для піднімання і опускання. Також для відчайдухів передбачені страхувальні каски.

 

Що потрібно, аби спробувати себе в роуп-джампінгу

Головне – бажання. Від охочих не вимагається досвід чи знання. Усе, що потрібно знати, розповість інструктор. Спеціалісти пояснять у деталях і розкажуть про усі нюанси та особливості цього екстремального виду розваги.

 

Обмеження

Вік охочих повинен перевищувати 18 років. Максимальна вага того, хто стрибає, – у середньому близько 140 кг.

 

Що одягти

Потреби в спеціальному спорядженні немає. Усе необхідне забезпечують організатори. Важливий момент – треба зняти прикраси, залишити усі дрібні речі, окуляри тощо.

 

Протипоказання

Проблеми із серцем, високий тиск, вагітність, епілепсія, розлади нервової системи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, спорт
В тему