Поради

ОАЕ – шокуюча розкіш будівель

ОАЕ – шокуюча розкіш будівель

Ця країна вражає усім, а насамперед, вишуканою і неповторною архітектурою, спорудами, яких не побачиш більше ніде. Ось найбільш вражаючі та визначні місця Дубаї.

 

1. Фонтан. Знаходиться поруч із найвищою у світі баштою Бурдж-Халіфа. Це найвищий у цілому світі і, мабуть, найгарніший музичний фонтан. Його висота сягає аж 275 метрів. У темряві для його підсвічування запалюються тисячі вогнів, у сяйві яких переливаються неймовірні бризки води, приймаючи різноманітні образи та форми.

 

2. Пристань. Найбільша в світі штучно створена пристань Джебель-Алі. Спочатку це мав бути промисловий об’єкт, але потім вздовж пристані почали зводитися розважальні об’єкти, готелі, кафе і ресторани.

 

3. Власні башти-близнюки. У Дубаї височіють другі за висотою у світі башти-близнюки – висотка Emirates Park Towers. У просторах будівель розміщені готелі, центри бізнесу, ресторани і вишукані магазини, зали для конференцій, SPA-центр.

 

4. Знаменитий готель у вигляді вітрила. Розміщений на березі Персидської затоки. Його за правом називають архітектурним чудом. Цей готель – ніби окрема розкішна держава, із вікон якої відкривається неймовірний вигляд, а всередині – усі можливі та неможливі послуги для відпочинку класу Luxe.

 

5. Острови пальм. Їх можна розгледіти навіть із місяця. Пальмові острови складаються із трьох величезних, штучно створених островів, які розташовані у вигляді пальми. Там теж знаходяться і прекрасні готелі, вілли, неймовірні сади і чимало відпочинкових закладів.

 

6. Мечеть Джумейри. Тут ісламські традиції поєдналися із новітніми технологіями. Відвідувати мечеть можуть представники різних віросповідань. Особливо ефектно приміщення виглядає вночі.

 

7. Штучний гірськолижний курорт. Неймовірно, але чудовий курорт Ski Dubai розміщений… у центрі пустелі. Його площа за розміром відповідає трьом футбольним полям. Стабільно там тримається температура повітря -2 градуси за Цельсієм. Щоночі спеціальні установки виробляють там тонни справжнісінького снігу.

 

8. Найбільший у світі акваріум Dubai Mall. Вражаюча споруда занесена в Книгу рекордів Гіннеса. Його величина переважає триповерховий будинок і вміщує… близько 10 мільйонів літрів води. Там мешкають найрізноманітніші жителі морської стихії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему