Поради

Модно та коротко: актуальні для 2020 року жіночі стрижки

Модно та коротко: актуальні для 2020 року жіночі стрижки

Короткі стрижки та чубчик протягом останнього десятиліття завоювали велику популярність. На противагу довгому волоссю коротка стрижка із чубчиком виглядає сучасно та стильно. Довгі коси потребують багато часу для небанальних зачісок, а от коротка стрижка і чубчик завжди виглядатимуть ефектно, а на їх вкладання не треба багато зусиль.

Стилісти заявляють, що  у 2020 році короткі стрижки із чубчиком будуть абсолютно в тренді. «Їжачок» на потилиці, короткі скошені скроні та довгий чубчик – у топі цьогорічних трендів. Однак експериментуючи із чубчиком і вибираючи коротку стрижку, яка буде модна у сезоні 2020 року, необхідно врахувати чимало моментів зовнішності.

Водночас, довгий чубчик і коротка стрижка можуть неабияк освіжити образ, додати йому ніжності або ж навпаки – сміливості та викличності. Загалом коротка стрижка з чубчиком  має масу плюсів, а найбільшим недоліком є необхідність часто відвідувати перукаря. Але ж хіба це не дрібниці, коли йдеться про власний стиль?

Кому підійде коротка стрижка

Якщо довжина стрижки фактично не корелює зі зростом, то із вагою є зв’язок. Для пишних дівчат не варто стригтися надто коротко на скронях та потилиці, краще обирати багатошарову коротку стрижку з чубчиком. Бо якщо обрати коротку стрижку без чубчика  та об’єму, голова може виглядати дещо непропорційно порівняно із тілом.

Дуже пасуватиме чубчик та коротка стрижка дівчатам із бебі-фейсом, вона додасть безпосередності образу.

Щодо форми обличчя, то завдяки короткій стрижці та чубчику можна вигідно підкреслити переваги різних обрисів лиця. Навіть дуже короткі стрижки з чубчиком пасуватимуть жінкам із овальним лицем. Володарки цієї форми можуть обрати будь-яку довжину, і все підійде.

Якщо обличчя має трикутну форму, радять обирати короткі стрижки із довгими прядками на скронях та довгим чубчиком, які ніби «обмежуватимуть» лице.

Прекрасно гармоніюватимуть короткі стрижки із об’ємом зверху та чубчиком з обличчями з квадратними вилицями, а також до круглого лиця. Підголивши до короткої стрижки волосся на скронях та поєднавши це із довгим чубчиком вдасться візуально витягти лице. Жінкам із цією формою підійдуть короткі стрижки піксі та андеркат тощо. Натомість трапецієподібне лице гарно обрамить коротка стрижка у стилі гарсон з чубчиком.

Коротка стрижка - для кого підійде?

Коротка стрижка - для кого підійде?

Краще не ризикувати із чубчиком та короткою стрижкою жінкам із дуже довгим обличчям та тим, хто має проблеми зі шкірою. Адже коли волосся та чубчик короткі, то автоматично відкривається більше лиця: дрібні недоліки, які раніше можна було приховати під розпущеними довгими локонам, стануть помітними, чубчик приховає лише лоб. Тож зважившись зробити собі чубчик і коротку стрижку необхідно привести шкіру до ідеалу.

Коротка зачіска із чубчиком особливо актуальна для леді із французькими образами, прихильницям маскулінного та підліткового стилів. Класною фішкою короткі кучері з чубчиком стануть для бізнес-леді – стрижки із вистриженою потилицею та коротким волоссям на скроні додадуть образу строгості.

Врахуйте, що коротка стрижка і чубчик на моделі із картинки і на вас виглядатимуть по-різному. Тому обираючи довжину стрижки, чи потрібний чубчик, каскад і багатошарова стрижка, порадьтеся зі стилістом. Саме фахівець підкаже, яка коротка стрижка пасуватиме більше. 

Переваги короткої стрижки з довгим чубчиком

Чубчик буде модним трендом у стрижках в 2020 році. У цьому сезоні акцентом коротких стрижок стане довгий чубчик.

Окрім  того, що довгий чубчик сам по собі є цікавою фішкою короткої стрижки, переваги стрижки із довгим чубчиком майже очевидні:

  • Довгий чубчик дозволяє приховати занадто високий чи дуже низький лоб. Окрім того, чубчик короткої стрижки, який досягає очей, надасть погляду таємничості та романтичності.
  • Довгий чубчик до універсальний, адже пасує леді різного віку. Підібрати підходящий чубчик та коротку стрижку допоможе стиліст-перукар, орієнтуючись на особливості обличчя.
  • Довгий чубчик має ефект «згладження» віку. Саме тому короткі стрижки із таким чубчиком допоможуть «скинути» декілька років жінкам старшого віку. Чубчик короткої зачіски додасть грайливості та приховає зморшки на лобі.
  • При правильній укладці коротка стрижка із довгим чубчиком легко дозволить приховати недоліки форми лиця. Це ідеальний варіант, коли овал лиця нечітко виражений, або обличчя має різкі виступи у зоні вилиць. Натомість кругле лице із короткою стрижкою з довгим косим чубчиком видасться більш видовженим.
  • Існує багато варіацій довгих чубчиків, які компонують із різними видами коротких стрижок. Тут і екстремально довгі, і асиметричні, і проріджені, і косі, і з рваними краями, і об’ємні чубчики.
  • За правильної укладки довгий чубчик стане окрасою короткої стрижки для будь-якого типу волосся. Простіше із прямим волоссям, та чубчики на коротких кучерях можуть виглядати дуже цікаво. Та й завжди є варіант вирівняти прядки.

Переваги коротких стрижок

Переваги коротких стрижок

Короткі стрижки з довгим чубчиком: варіанти

У 2020 році довгий чубчик та коротка стрижка однозначно будуть чи не найпопулярнішим варіантом для волосся невеликої довжини. Коротка стрижка не забиратиме багато часу для догляду – досить мити голову, використовувати щітку для укладки чубчика та фіксуючий засіб.

Пропонуємо варіанти коротких зачісок із чубчиком, які будуть актуальними у 2020 році. Стилісти пророкують подальшу «моду» на стрижки піксі, гарсон, паж, боб та сессун.

Коротка стрижка з довгим косим чубчиком

Довгий косий чубчик візуально зменшить обличчя. Як варіант розгляньте короткий боб-каре із довгим косим чубчиком – класний варіант для тих, хто любить експериментувати. Боб-каре чудово виглядатиме і з косим гладким чубчиком, і з об’ємним та дещо безладним. Також довгий косий чубчик пасуватиме для короткої стрижки із багатошаровою та текстурованою структурою.

Така коротка стрижка – оптимальний вибір для жінок, які мають досить кругле обличчя, адже чубчик візуально його витягне.

У 2020 році велику популярність здобуде стрижка піксі у поєднанні з довгим косим чубчиком. Стрижка має круглу форму та коротші прядки у зоні скронь та потилиці, на маківці та чубчику – подовжені «пір’я».  

Піксі із косим чубчиком дозволить завжди бути у центрі уваги!

Фото коротких стрижок з довгим та косим чубчиком

Стрижка з короткими скронями і довгим чубчиком

Якщо раніше поголені скроні та чубчик свідчили про належність до певної субкультури, нині такого поділу немає. Натомість коротке волосся на скронях стало акцентом у коротких стрижках, а довгий чубчик додають образу зухвалості та оригінальності. Чи не найбільшим мінусом є те, що за такою зачіскою треба регулярно доглядати та слідкувати за довжиною на скронях.

Популяризували короткі стрижки з довгим чубчиком та коротким волоссям на скронях  світові зірки як Ріанна та Авріл  Лавін. Існують різні варіації для стрижок: волосся можна вистригти на одній скроні, зробивши зачіску асиметричною, або зробити коротке волосся на обох скронях. Це можуть бути стрижки боб-каре із вкороченими скронями, гарсон із короткими скронями та довгим чубчиком, панк з короткими скронями.

Фото стрижок з короткими скронями і довгим чубчиком

Стрижка із коротким волоссям на потилиці та довгим чубчиком

Коротке волосся на потилиці досить цікаво дивитися у поєднанні із довгим чубчиком. Коротка стрижка виглядатиме елегантно коли вкласти волосся над потилицею так, ніби воно розбурхане. Текстурувати довгий  чубчик легко з допомогою спеціальних стійл-засобів.

Цікавим варіантом є коротке боб-каре з вистриженою потилицею на ніжці з довгим чубчиком. Стрижка максимально відкриває потилицю, має подовжений чубчик попереду. Завдяки довшим пасмам на потилиці виникає контраст між зоною із коротким волоссям. Вистрижена коротка ніжка зробить акцент на потилиці та додасть довжини шиї. Плавний зигзаг лінії короткого волосся боба на потилиці переходить у довгий чубчик спереду. Окрім того, за такої короткої стрижки легко експериментувати з об’ємом.

Також модною буде коротка стрижка Undercut із вкороченим на потилиці волоссям та довгим чубчиком. Раніше вона вважалася чоловічою зачіскою, та вже давно перейшла в розділ унісекс. Таку коротку стрижку з довгим чубчиком та вистриженою потилицею обирають особливо сучасні та оригінальні дівчата.

Фішка стрижки полягає утому, що відсутній плавний перехід, а об’ємний ефект створюється завдяки поєднанню довгих та коротких локонів над потилицею та пишному чубчику.

Фото стрижок із коротким волоссям на потилиці та довгим чубчиком

Короткі стрижки з довгим чубчиком на бік

Чимало коротких стрижок мають варіації із довгим чубчиком. Чубчик може бути рваним чи мати м’які контури. Найпопулярніші види коротких стрижок із довгим чубчиком на бік, які будуть актуальним й у 2020 році – шег, піксі, гарсон, варіації боба тощо.

Фото коротких стрижок з довгим чубчиком на бік

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Зачіски, мода, Модні тренди
В тему