Поради

Як не можна лікувати застуду і нежить

Як не можна лікувати застуду і нежить

Для лікування застуди існує чимало народних методів, які допомагають відновити імунітет та дають організму набратися сил боротися із хворобою.

Однак якщо застосовувати їх необережно чи при неналежних симптомах, можна не лише не вилікувати застуди, а й нашкодити, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Розтирати тіло спиртом за високої температури. Це викликає спазм судин, через який температура справді знижується. Але температура внутрішніх органів, навпаки, підвищиться.

Сік часнику проти нежитю, навіть розбавлений водою, може спалити слизову носа. Після такого «лікування» вам загрожують втрата нюху, набряк і свербіж.

Інгаляції над картоплею. Пара може обпекти слизову горла та носа. Тому неприємну процедуру інгаляції з картоплею краще замінити вдиханням пари ефірних олій, які мають антимікробну і противірусну дії, тобто усувають причину застуди, а не просто знімають симптоми.

Гарячі напої. Гаряче посилює біль, подразнення в горлі, а також кашель. Не підійдуть також кава і міцний чай – вони створюють додаткове навантаження на нирки і видільну систему, а також ведуть до зневоднення. Тому вживати треба лише теплі напої, ягідні морси або напої з лікарськими рослинами (липою, ромашкою, чебрецем, шавлією).

Алкоголь. «Вбити мікроби» горілкою здається можливим, тому що алкоголь справді має антимікробну дію.

Але міцний алкоголь може обпалити і без того запалену слизову, тим самим сповільнивши одужання. Крім того, на розщеплення алкоголю і його виведення організм витратить ті ресурси, які міг би використовувати для нейтралізації інфекції. А ще алкоголь не сумісний з багатьма ліками. І навіть якщо сьогодні ви думаєте, що обійдетеся без таблеток, то завтра все може змінитися.

То чим же тоді лікуватися?

Якщо у вас застуда з підвищеною температурою, слабкістю, без запаленого горла і важкого кашлю, і ви не плануєте бігти до лікарів, то візьміть на озброєння декілька доступних та абсолютно точно корисних засобів, які не зашкодять вам.

Вітамін C

Допомагає імунітету реагувати на інфекції, а також нейтралізує зайві вільні радикали, які утворюються при будь-яких запальних процесах. Міститься в багатьох доступних продуктах, а також продається в аптеках.

Цинк

Потрібен організму, щоб синтезувати противірусну зброю – інтерферон. Міститься в морепродуктах, червоному м'ясі, бобових, хлібі з цілозернового борошна. Також джерелом цинку можуть стати цинкоутримувальні біологічно активні добавки.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Підготувала Ксенія Покровська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікування
В тему