Поради

Жіночий оргазм: що це таке, види оргазмів, як його досягнути зі 100% гарантією

Жіночий оргазм: що це таке, види оргазмів, як його досягнути зі 100% гарантією

Оргазм – мить найвищої сексуальної насолоди, про яку мріє кожна доросла жінка. З наукової точки зору процес являє собою рівномірні та поступові спазми м’язів жіночих статевих органів.  Та за цими сухими словами криється набагато більше.

Оргазм давно став синонімом абсолютного блаженства. У ході процесу інтимні м'язи жінки скорочуються 8-12 разів по 3-8 секунд, тож вона отримує до півтори хвилини неземного задоволення. Вчені довели, що оргазм – це не тільки приємно, а й корисно для організму.

Однак, деякі дівчата не можуть його отримати під час сексу із коханим, тому близько чверті жінок регулярно імітують оргазм. Та якщо така проблема є, необхідно розібратися,чому партнерка не досягає піку блаженства та вирішити це питання.

Що таке жіночий оргазм?
Що таке жіночий оргазм?

Види жіночих оргазмів

Особливістю організму жінок є те, що буквально за 30 хвилин леді може 2-3 раз сягнути піку блаженства, а чоловіку така «опція» недоступна в силу фізіологічних особливостей.

Читайте також

Жіночий оргазм поділяють на два види, які різняться ділянкою стимуляції.

  1. Кліторальний оргазм виникає внаслідок стимуляції клітора, який розташований на лобку. Це дуже чутлива зона, у ньому міститься понад 8000 нервових закінчень (в два рази більше, ніж у пенісі). Такий вид насолоди здатна відчувати переважна кількість жінок.
  2. Вагінальний оргазм – наслідок скорочення інтимної мускулатури вагіни. Особливістю такого виду є тривалість процесу. Якщо партнер занадто швидко виконуватиме усі дії, так само спішно закінчиться й задоволення. Натомість тривала стимуляція призведе до довгого оргазму.

Способи доведення до кліторального оргазму

Аби його досягнути, не обов’язково має відбуватися проникнення. Інтенсивність такого оргазму залежить від індивідуальної сексуальної чутливості. Іноді щоб довести жінку до піку, чоловіку досить потерти голівкою збудженого пеніса по зволоженому кліторі.

Водночас більше половини жінок вважають, що краще, коли коханець масажує шкіру довкола, а не безпосередньо клітор через дуже високу чутливість.

Види жіночих оргазмів
Види жіночих оргазмів

Щоб отримати кліторальний оргазм від сексу жінка повинна стиснути ноги докупи, тоді вульва тісніше огортатиме пеніс. Близьке прилягання тканин активно стимулюватиме збудливу зону через малі статеві губи.

Найпоширенішим способом сягнути цього виду оргазму є оральні ласки та залучення пальців.

Від чого залежить кліторальний оргазм

Яскравість оргазму пов’язана із тривалістю прелюдії. Також він може поєднуватись або передувати вагінальному – у випадку правильної пози і тісного контакту клітор постійно збуджений завдяки тертю тіл та взаємодію через стінку вагіни. На такий оргазм впливає навіть день менструального циклу – за результатами досліджень, у період овуляції чутливість клітора зростає на 20%.

Цікаво, що чимало жінок можуть достягти кліторального оргазму без участі пари завдяки мастурбації.

Техніки для отримання кліторального оргазму

Поза не грає у даному випадку особливої ролі, головне - зручне положення жінки. Важливими є дії партнера: стимулювати клітор можна руками, однак ефективнішою буде взаємодія із чутливішим та м’якшим язиком. Для цього використовують різні техніки.

Як отримати кліторальний оргазм?
Як отримати кліторальний оргазм?

Рухи по колу

Це одна із найпоширеніших методик. У цьому випадку чоловік взаємодіє із зоною довкола клітора, ніжно та неспішно вимальовуючи язиком умовне коло довкола нього. Для посилення ефекту рекомендують «бавитися» із клітором по 3-4 секунди.

Язик має працювати за годинниковою стрілкою, активно та обережно лижучи і масажуючи промежину. Також варто поступово прискорювати рухи.

Залучення пальців

Багато жінок люблять, коли чоловік застосовує пальці. У вагіну рекомендують вводити 1-2 пальці, паралельно пестячи промежину язиком. Пальці попередньо варто змочити та імітувати ними дії пеніса або здійснювати кругові рухи.

Гра з льодом

Потрібно пестити вагіну язиком, а опісля на шкіру довкола подути. Легкий вітерець «розбурхає» нервові закінчення, тож за кілька секунд варто продовжити пестити цю зону. За хвилину візьміть кубик льоду та обережно проводьте ним по вагіні, продовжуючи працювати ротом. Кліторальний оргазм гарантовано!

Почергова зміна напрямку

Прекрасна техніка для доведення до оргазму руками. Зволожену вагіну необхідно масажувати спочатку вертикально, погладжуючи подушечкам пальців зверзу вниз. Опісля черга горизонтальних рухів, а тоді - кругових, у ході яких він пестить зону довкола клітора, поступово наближаючись до центру.

Способи доведення до вагінального оргазму

Аби отримати вагінальний оргазм, жінці та її партнеру доведеться докласти трохи більше зусиль. Щоб оргазм був стабільним варто розвивати інтимні м’язи. Для цього застосовують вправи Кегеля або ж інші нескладні маніпуляції.

У якості специфічної зарядки виконуйте вправу – стискайте та розтискайте м’язи вагіни. Починати варто із декількох повторів, згодом їх кількість збільшують до п’ятнадцяти. У процесі сексу, коли жінка відчуває, що вершина задоволення вже близько необхідно трішки напружити ці м’язи – це дозволить швидко досягнути яскравого оргазму.

Як отримати вагінальний оргазм?
Як отримати вагінальний оргазм?

Щоб довести жінку до стану найвищого блаженства, під час сексу чоловіку варто глибоко проникнути та активно стимулювати.

Від чого залежить вагінальний оргазм

Сила відчуття залежатиме від розміру статевого члена: більшому пенісу знадобиться менше часу. Та це питання досить індивідуальне. Глибина жіночої піхви в середньому 9-12 сантиметрів, тож ідеальним розміром члена вважається довжина 12-14 сантиметрів. Проте недаремно кажуть, що важливим параметром є вміння користуватися: жінки визнають, що інтенсивність задоволення залежить не лише від розміру, а й частоти фрикцій та тривалості прелюдії.

Окрім того цей вид оргазму напряму пов’язаний із рівнем зволоження вагіни. Однак проблему просто вирішити завдяки змазці.

Пози і способи отримати вагінальний оргазм

Не треба вигадувати чогось нового щоб отримати оргазм. Чоловіку варто знати кілька секретів та запропонувати своїй половинці нові пози.

Найкращі пози для вагінального оргазму
Найкращі пози для вагінального оргазму

Модифікована місіонерська

Місіонерська поза – одна із улюблених у жінок, адже це секс, коли партнери дивляться одне на одного та цілуються. До того ж, така поза у сексі забезпечує глибоке проникнення.

Для отримання вагінального оргазму коханець кладе під її сідниці одну або ж дві невеличкі подушки. Ноги жінки кладе собі на плечі та повільно входить у неї. Для більшого ефекту обидві ноги радять перекласти на одне плече, адже таким чином вплив на статеві м’язи зростає.

У цій позі чоловіку радять орієнтуватися на темп партнерки – жінка сама дасть зрозуміти, яку швидкість та амплітуду обрати.

По-собачому

Поза, яка допомагає хутко сягнути бажаного ефекту. Для цього дівчину необхідно поставити на коліна та нагнути, аби ліктями вона теж опиралася на ліжко. Після цього потрібно повільно входити, злегка пришвидшуючи темп. У такій позі жінки швидко сягають вершини блаженства.

Поза на 5 хвилин

Чоловіку необхідно покласти пару на живіт та підкласти подушку, так сідниці піднімуться вгору. Розсунувши ноги партнерки він налягає ззаду та поступово проникає, утримуючи свою вагу на витягнутих чи півзігнутих руках.

Дівчина зверху

У цій позі секс буде особливо яскравим на кріслі чи дивані. Чоловік повинен сісти, а жінка осідлає його статевий орган. При цьому коханці розвернуті обличчям одне до одного. Ногами жінка обвиває тіло партнера, трішки відкидається назад та швидко рухається вгору-вниз.

При останніх двох позах дуже інтенсивно стимулюється верхня частина піхви, тож вагінальний оргазм гарантовано.

Що заважає отримати оргазм

У пошуках відповіді на це питання провели чимало наукових досліджень. Вчені встановили що існує феномен аноргазмії – це нездатність одного із партнерів відчувати оргазм. Однак таке явище дуже рідкісне і лікується. Переважно ж блокують пік насолоди фізіологічні чи психологічні причини – якщо в них розібратися та пропрацювати, вдасться отримати оргазм.

Що заважає отримати оргазм?
Що заважає отримати оргазм?

  • Скутість. Сором’язливість та стрес - головні вороги сексуального життя. Якщо у процесі сексу жінка тільки й думає, що це занадто розв’язно, або ж подумки вирішує інші питання - оргазм точно доведеться імітувати. Тому аби досягнути оргазму, необхідно давати собі установку бути розкутою та розслабленою. Усі гризоти радять залишати за межами спальні, розслабитися допоможуть вино, романтична музика чи масаж чоловіка.
  • Загальний стан здоров’я. Застуда, вірусні захворювання, запалення, мігрені, депресії та інші хвороби впливають на здатність отримувати оргазм. Коли організм бореться із певним хвороботворним чинником чи перебуває у подавленому, апатичному психологічному стані, він не може «зосередитися» на отриманні задоволення.
  • Незадоволення собою. Чи не найбільший ворог кращої половини людства – невпевненість у своєму зовнішньому вигляді. Леді багато уваги приділяють зовнішності, тому навіть невеликі огріхи у власних очах призводять до розвитку невпевненості. Тоді жінки створюють для себе психологічні блоки, з’являється непевність у ліжку та нездатність до плавного збудження, що негативно впливає на отримання фізичної насолоди.
  • Базові страхи. Як би дивно це не здавалося, в сил у своєї природи людям властивий страх втрати контролю над ситуацією. Контроль по суті є захисним механізмом, який у сексуальному плані дозволяє жінці завжди сказати «ні» та припинити певні дії. На думку психологів, якщо жінка «заточена» на відчуття контролю, під час сексу вона не зможе вільно поводитися та повністю віддатися власним бажанням.
  • Стереотипи із фільмів. Іноді жінки імітують оргазм тільки тому, що не знають свого організму. У фільмах про кохання все стається швидко та яскраво, тож не отримавши схожого результату жінки вдаються до хитрощів, та задоволення це не додає. Навчання по художніх фільмах чи літературі – погана практика. Адже тут все стається за вигаданим сценарієм, а дівчата сприймають цю інформацію як істину чи інструкцію, як все має відбутися. Іноді йдеться навіть, що жінка не впевнена, чи отримала оргазм, адже емоції здаються не настільки яскравими, як імітували актори у кіно. Тому важливо навчитися відчувати своє тіло та орієнтуватися на себе.
  • Насильство. Жінки, які піддавалися домаганням чи насильству з боку чоловіків, схильні до появи психологічних блоків та недовіри. За статистикою, в Україні 67% жінок у віці від 15 років стали жертвами психологічного фізичного чи сексуального насильства. Понад половина у таких ситуаціях не знає як діяти та куди звертатися за допомогою. Жертви, які стикалися із домаганнями інтиму мають проблеми із довірою, комфортом та впевненістю. Зрештою, секс у них може викликати відчуття провини та емоційне напруження, що не дозволить отримати повноцінне задоволення.
  • Неправильне сексуальне виховання. Через стереотипи, які нав’язують із дитинства, у дорослому віці жінка не може правильно сприймати сексуальність. Пуританське виховання, небажання батьків розповідати про інтимні стосунки, скупа подача інформації у школі, засудження сексуальності суспільством як чогось неправильного та сороміцького сильно впливає на ці процеси. Як результат - жінки сприймають секс як щось погане та гріховне і відчувають вину, отримуючи насолоду. Особам, вихованим у такій атмосфері важко проявляти інтимні бажання та розкриватися.

Цікаве дослідження провели американські вчені. Вони аналізували відповіді 52 тисяч жінок віком до 54 років, які мають постійного партнера та встановили три фактори, які сприяють отриманню оргазму. Йдеться про палкі поцілунки, оральні ласки та стимуляцію руками.

Цікаві факти про жіночий оргазм

Оргазм – явище унікальне, яке має чимало цікавих граней.

  • Науковці, що вивчають тему сексу, схиляються до того, що існує третій вид оргазму – міотонічний, або ж коргазм. Він відрізняється механізмом, бо притік крові до тканин статевих органів трапляється через «несексуальну» причину. Наприклад, деякі представниці прекрасної статі можуть відчувати насолоду від сильного стискання ніг, їзди на велосипеді, після турбулентності у літаку чи качаючи прес. Вважають, що отримання розрядки стається притоку крові до геніталій та одночасного їх контакту, наприклад, тісною білизною. Такий вид здатні відчувати далеко не всі, а лише кожна десята жінка. Деякі сескологи вважають, що цю здатність можна розвивати – за допомогою активного тренування м'язів та специфічних вправ.
  • Під час оргазму у крові жінки зростає кількість окситоцину, який провокує викид «гормону щастя» ендорфіну. Один із ефектів, який має цей гормон – знеболювальний. Тобто разом із неземним задоволенням дівчина отримує порцію найкращих ліків від різних видів болю. Тож причина «голова болить» явно не найкращий аргумент, аби відмовитися від сексу із коханим. Адже саме оргазм допоможе позбутися від головного болю на довго та без побічних ефектів. Відомі випадки, коли жінки отримували оргазм навіть у ході пологів завдяки потужній дії ендорфінів, пролактину та окстоцину, одна це – скоріше виняток.
  • Вчені встановили кореляцію між віком леді та здатністю отримувати оргазм: чим старша леді, тим легше їй достягнути оргазму. Вчені з університету Індіани опитали понад 4000 респонденток віком 18-59 років та з’ясували, що у жінок 40-50-річного віку частота і тривалість насолоди довша, ніж для опитаних віком 20 років. На думку науковців, результати пов’язані із психологічними факторами. Адже старші представниці прекрасної статі відчувають себе розкутіше, володіють значним досвідом і добре вивчили своє тіло.
  • Мастурбація серед незаміжніх дівчат дає бажаний ефект у 56% випадків, серед заміжніх – у 24%. Сексологи вважають, що такі показники виникають внаслідок «завантаженості» заміжніх жінок думками про те, як задовольнити партнера. Тому опитані й не могли досягнути бажаного ефекту. Натомість самотні жінки повністю зосереджуються на процесі та бажаних відчуттях.
  • Близько одного відсотка жінок на планеті досягають оргазму лише від дотику до грудей і не потребують додаткових впливів на геніталії.
  • Найвища ймовірність досягти оргазму у представниць слабкої статі настає на 14-ий день циклу. Це спричинене природніми причинами: вона особливо збудлива через фазу овуляції, коли існує найвища схильність завагітніти. Внаслідок цього зростає й чутливість клітора.
  • Близько 22% жінок імітують задоволення від сексу при кожному статевому акті. Вони імітують стогони та конвульсії, а партнер думає, що цілі досягнуто: лише чверть хлопців здогадуються, що кохана імітувала оргазм. Однією із причин, чому жінки імітують оргазм, є недостатня кількість спілкування на інтимні теми, коли вона боїться образити та не розповідає про свої справжні побажання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: секс, інтим, кохання, жінки
В тему