Поради

Засоби, які допоможуть позбутися печії

Засоби, які допоможуть позбутися печії

Печія – це результат викиду шлункового соку у стравохід. Причиною може бути неправильне харчування, зловживання алкоголем і курінням, туго затягнутий ремінь штанів, вагітність тощо.

Найпростіший засіб боротьби із печією – склянка теплої води. Вона допоможе знизити кислотність і відновить баланс у шлунку. Воду слід випити стоячи або сидячи, після чого головне – не лягати, йдеться у публікації в газеті  «Твій вибір».

Помічна й сода: у склянці води розвести 0,5 ч. ложки соди і випити малими ковтками. Але! Такий метод боротьби із печією протипоказаний вагітним, жінкам, що годують груддю, при хворобах шлунково-кишкового тракту та гіпертонії. Регулярне вживання соди шкодить організму.

Допомагає й активоване вугілля: 1 таблетка на 10 кг ваги і запивають водою. Загасити печію можуть мигдаль, мед і молоко. Просто випийте склянку теплого молока з ложкою меду або з’їжте кілька горішків – і невдовзі печія мине.

А от що можна навіть вагітним, – свіжовижатий сік картоплі: натерти, віджати через марлю, дати постояти 2 – 3 хв. і випити.

Настій із ромашки або м’яти також ефективний у боротьбі із печією.

Щоб печія до вас не поверталася, відмовтеся від вживання гострих, жирних, солоних, кислих і смажених страв, міцного чаю і кави, алкоголю і нікотину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, лікування
В тему