Твій корисний сніданок: трансільванський гуляш
Приготуйте на сніданок страву угорської кухні.
Трансільванський гуляш, як вказує його назва, походить зі спірної угорсько-румунської території під назвою Трансільванія, пише Picantecooking.
Інгредієнти.
500 грам свинячої лопатки, порізати великими кубиками
3 ст.л. свинячого смальцю (можна замінити рослинною олією)
Сіль до смаку
3 ст.л. меленої паприки
2 ч.л. кмину, злегка потовкти
3 зубці часнику, вичавити
1 цибулина, порізати кубиками
500 грамів квашеної капусти, відцідити
450 грам помідорів у власному соку, подрібнити
400 мл води
Приготування.
Час приготування: 3 години
1) У каструлі з товстими стінками розігріти свинячий смалець. Додати м'ясо й підрум'янити з усіх сторін.
2) Додати цибулю, посолити до смаку і тушкувати разом з м'ясом до м'якості цибулі.
3) Додати паприку, кмин і часник. Прогрівати, помішуючи, поки відчуєте приємний аромат спецій.
4) Додати квашену капусту, воду та помідори. Добре перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати приблизно 1,5 - 2 години, не щільно прикривши кришкою. Капуста повинна зм'якнути, а м'ясо легко ділитись на волокна.
5) Зняти трансільванський гуляш з вогню, накрити кришкою і залиши ще на 15 хвилин «відпочивати».
Подавати з традиційною просто відвареною картоплею і сметаною.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.