Твій корисний сніданок: налисники з овочами та сиром
Приготуйте на сніданок страву польської кухні.
Ці крокети неймовірно соковиті, з хрусткою шкірочкою, а додавання сиру особливо тішить сиролюбів, пише Picantecooking.
Інгредієнти.
- 12-14 налисників на молоці
- 500 грам білокачанної капусти, тонко нашинкувати
- 1 морквина, почистити, натерти на тертці з крупними дірочками
- 2 цибулини, порізати півкільцями
- 200 грам печериць, дрібно посікти
- 200 грам напівтвердого сиру, натерти на тертці з крупними дірочками
- 100 мл води
- 60 мл рослинної олії
- Сіль до смаку
- Чорний свіжо мелений перець
- 2 яйця для обкачування налисників
- Панірувальні сухарі для обкачування
Приготування.
1) У великій сковорідці розігріти рослинну олію, додати цибулю, посолити й тушкувати на середньому вогні до м'якості та золотистості.
2) Додати до цибулі гриби й обсмажувати, доки випарує весь сік, що пустять гриби.
3) Додати капусту, моркву та воду. Посолити все та добре вимішати.
4) Тушкувати овочі, на середньому вогні, доки капуста повністю зм'якне. Зняти з вогню й повністю остудити.
5) Додати до капусти сир й ретельно все перемішати.
6) Налисник викласти на чисту тарілку та викласти тонким шаром овочево-сирний фарш.
7) Загнути краї по обох боках й тісно скрутити налисник у рулет. Те саме повторити з усіма налисниками.
8) Панірувальні сухарі висипати у глибоку миску. У великій мисці яйця збити з водою та щіпкою солі.
9) Кожен налисник з овочами занурити у яєчну суміш, а потім ретельно обкачати в панірувальних сухарях.
10) У великій сковорідці добре розігріти рослинну олію, в такій кількості, щоб олія повністю покривала дно сковорідки. Партіями викласти скручені крокети з налисників у розігріту олію.
11) Смажити на середньому вогні, по кілька хвилин з кожного боку, доки налисники рівномірно підрум'яняться.
12) Перекласти налисники з овочами та сиром на тарілку застелену паперовим рушником й партіями посмажити усі налисники. При потребі, між партіями, можна підливати олію, але перед наступним викладанням налисників, обов'язково добре її розігріти.
Подавати крокети з налисників з овочами гарячими як самостійну страву або до бульйону чи польського борщику.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.