Поради

Твій корисний сніданок: налисники з овочами та сиром

Твій корисний сніданок: налисники з овочами та сиром

Приготуйте на сніданок страву польської кухні.

Ці крокети неймовірно соковиті, з хрусткою шкірочкою, а додавання сиру особливо тішить сиролюбів, пише Picantecooking.

Інгредієнти.

  • 12-14 налисників на молоці
  • 500 грам білокачанної капусти, тонко нашинкувати
  • 1 морквина, почистити, натерти на тертці з крупними дірочками
  • 2 цибулини, порізати півкільцями
  • 200 грам печериць, дрібно посікти
  • 200 грам напівтвердого сиру, натерти на тертці з крупними дірочками
  • 100 мл води
  • 60 мл рослинної олії
  • Сіль до смаку
  • Чорний свіжо мелений перець
  • 2 яйця для обкачування налисників
  • Панірувальні сухарі для обкачування

Приготування.

1) У великій сковорідці розігріти рослинну олію, додати цибулю, посолити й тушкувати на середньому вогні до м'якості та золотистості.

2) Додати до цибулі гриби й обсмажувати, доки випарує весь сік, що пустять гриби.

3) Додати капусту, моркву та воду. Посолити все та добре вимішати.

4) Тушкувати овочі, на середньому вогні, доки капуста повністю зм'якне. Зняти з вогню й повністю остудити.

5) Додати до капусти сир й ретельно все перемішати.

6) Налисник викласти на чисту тарілку та викласти тонким шаром овочево-сирний фарш.

7) Загнути краї по обох боках й тісно скрутити налисник у рулет. Те саме повторити з усіма налисниками.

8) Панірувальні сухарі висипати у глибоку миску. У великій мисці яйця збити з водою та щіпкою солі.

9) Кожен налисник з овочами занурити у яєчну суміш, а потім ретельно обкачати в панірувальних сухарях.

10) У великій сковорідці добре розігріти рослинну олію, в такій кількості, щоб олія повністю покривала дно сковорідки. Партіями викласти скручені крокети з налисників у розігріту олію.

11) Смажити на середньому вогні, по кілька хвилин з кожного боку, доки налисники рівномірно підрум'яняться.

12) Перекласти налисники з овочами та сиром на тарілку застелену паперовим рушником й партіями посмажити усі налисники. При потребі, між партіями, можна підливати олію, але перед наступним викладанням налисників, обов'язково добре її розігріти.

Подавати крокети з налисників з овочами гарячими як самостійну страву або до бульйону чи польського борщику.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему