Поради

Твій корисний сніданок: мусака

Твій корисний сніданок: мусака

Приготуйте на сніданок страву грецької кухні.

Ароматна запіканка мусака однозначно заслуговує на звання однієї з найцікавіших та найсмачніших страв грецької кухні, пише Picantecooking.

Інгредієнти

  • 3 великих баклажани
  • оливкова олія для смаження
  • 20 грам сиру Грана Падано або Пармезан або іншого твердого сиру, дрібно натерти

Для фаршу:

  • оливкова олія для смаження
  • 400 грамі баранячого фаршу (можна також використовувати яловичий)
  • 1 цибулина, дрібно порізати
  • 2 зубки часнику
  • 3 помідори, почистити та порізати кубиками
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 125 мл червоного сухого вина
  • 1 ст.л. цукру
  • сіль та чорний мелений перець до смаку
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. сушеного орегано

Для сирного соусу:

  • 50 грамів вершкового масла
  • 50 грамів борошна
  • 500 мл молока
  • Щіпка мускатного горіха
  • 100 грамів напівтвердого сиру (можна використовувати сулугуні або тверду моцареллу)
  • 3 жовтки

Приготування

1) Духовку розігріти до 180°С.

2) Баклажани порізати пластинками по довжині та обсмажити з двох сторін, на невеликій кількості оливкової олії на пательні-гриль чи просто на сковорідці з товстим дном, до напівготовності. Скласти на тарілку та відставити в сторону.

3) У глибокій сковорідці розігріти оливкову олію, додати цибулю і смажити, помішуючи, до м'якості цибулі.

4) Витиснути часник і додати фарш. Обсмажувати до побіління фаршу та додати помідори. Тушкувати все разом, час від часу помішуючи, 2-3 хвилини, до м'якості помідор.

5) Додати вино, сіль до смаку, корицю, орегано, томатну пасту та цукор, добре перемішати все разом і тушкувати ще 3-4 хвилини, до випаровування зайвої рідини. Приправити чорним меленим перцем й зняти з вогню.

5) У невеликому сотейнику, на середньому вогні, розтопити вершкове масло та додати борошно. Добре перемішати й обсмажувати до золотистості.

6) Влити молоко та додати мускатний горіх. Довести до кипіння та варити, постійно помішуючи, поки соус почне густішати.

Зняти з вогню й ввести по одному жовтки, інтенсивно мішаючи після додавання кожного жовтка. Додати тертий сир та ще раз добре перемішати.

7) Жаротривкий посуд змастити тонким шаром оливкової олії та викласти на дно баклажани. Баклажани посолити та викласти зверху половину фаршу. Викласти на фарш другий шар баклажанів і розподілити решту фаршу. Накрити фарш рештою баклажанів.

8) Викласти зверху соус та розрівняти по всій поверхні муссаки.

9) Посипати тертим твердим сиром й вставити до розігрітої духовки.

Пекти 35-45 хвилин. Мусака повинна добре підрум'янитись, а баклажани повністю зм'якнути.

Дістати мусаку з духовки. Залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин, щоб спав жар та подавати. Поки чекаєте, можна приготувати грецький салат.

Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему