Поради

Твій корисний сніданок: бухти з маком

Твій корисний сніданок: бухти з маком

Приготуйте на сніданок бухти з маком за рецептом чеської кухні.

Загалом, самі бухти бувають навіть без начинки, просто як булочки. Бувають бухти з домашнім сиром чи з повидлом. Але бухти з маком – це, напевно, найособливіша випічка, ідеться на Picantecooking.

Інгредієнти.

    500 грам борошна

    300 мл молока

    1 яйце

    2 жовтки

    100 грам цукру

    100 грам топленого вершкового масла

    1 ч.л. солі

    1 пакетик ванільного цукру чи 1 ч.л. ванільного екстракту

    20 грам свіжих дріжджів

Для начинки:

    200 грам маку

    200 мл молока

    80 грам цукру

    80 грам волоських горіхів, дрібно посікти

    1 пакетик ванільного цукру чи 1 ч.л. ванільного екстракту

Крім того:

    70 грам топленого вершкового масла

    Цукрова пудра для посипання

    Ванільний соус для подачі

Приготування.

1) Мак помістити в невеликий сотейник, залити молоком й довести до кипіння. Зняти з вогню й залишити так на 2-3 години, набрякати (можна навіть на добу).

2) В день випікання бухт, замісити тісто. Для цього, молоко та дріжджі помістити в глибоку миску чи чашу планетарного міксера. Мішати, до повного розчинення дріжджів. Додати половину борошна та половину цукру. Добре вимішати й залишити на 1 годину.

3) Додати до тіста решту борошна та цукру, вершкове масло, ванільний цукор, яйце, сіль та жовтки. Замісити м'яке та еластичне тісто. Місити 3-4 хвилини в планетарному міксері, 6-8 хвилин руками.

Накрити миску з тістом кришкою чи харчовою плівкою й залишити на 1,5-2 години підходити, доки тісто збільшиться удвічі.

4) Тим часом, мак відкинути на мілке сито й викласти у чашу блендера разом з цукром й добряче збити. Якщо нема блендера, змолоти мак в м'ясорубці.

5) Додати горіхи та ванільний цукор й ще раз збити до однорідності (або просто вимішати, якщо працюєте без блендера).

6) Підійшовше тісто викласти на поверхню присипану борошном й розділити на 15 однакових шматків тіста (Приблизно по 70-75 грамів).

7) З кожного шматочка сформувати круглу булочку, загортаючи краї тіста під низ, й залишити на 15 хвилин "розслаблятись". Тим часом, прямокутну чи круглу форму для запікання, або дві менші, якщо нема великої, змастити тонким шаром вершкового масла та присипати борошном.

8) Кожну булочку розплющити, надаючи форму млинчика й викласти приблизно по 2 ст.л. начинки на кожен.

Защіпати зверху краї та викласти булочки швом донизу у підготовлену форму. Так викласти усі 15 булочок.

9) Щедро змастити поверхню булочок топленим вершковим маслом.

10) Накрити форму з булочками злегка вологим рушником й залишити на 45 хвилин підростати.

11) Після підростання, духовку розігріти до 170?С.

12) Вставити форму з бухтами до розігрітої духовки й пекти 25-30 хвилин. Поверхня бухт повинна добре підрум'янитись.

13) Дістати бухти з духовки й одразу щедро посипати цукровою пудрою й залишити у формі на 10-15 хвилин вистигати.

14) Поки бухти вистигають, приготувати теплий ванільний соус.

Подавати бухти теплими, поливаючи ванільним соусом.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему

Останні матеріали