Поради

Твій корисний сніданок: мафіни зі шпинатом

Твій корисний сніданок: мафіни зі шпинатом

Приготуйте на сніданок мафіни з кукурудзяною крупою та шпинатом.

Загалом у приготуванні мафінів нема нічого складного, йдеться на ресурсі Picantecooking.

Все доволі стандартно, але потрібно дотримуватись поетапності приготування. Для полегшення життя такі мафіни можна пекти у спеціальних папільйотках. Тоді не треба змащувати форму.

Інгредієнти.

250 мл натурального йогурту або сметани 10%

60 мл оливкової олії

1 яйце

130 грам борошна

80 грам дрібної кукурудзяної крупи

2 ч.л. розпушувача

1 ч.л. солі

40 грамів свіжого чи розмороженого та відтиснутого шпинату посікти

100 грамів напівтвердого чи твердого сиру натерти на тертці з великими дірочками

М'яке вершкове масло для змащування форм

Борошно для посипання форм

Приготування.

  1. 1) Духовку розігріти до 180 ?С. Заглиблення стандартної форми для маффінів змастити тонким шаром вершкового масла, посипати борошном і струсити зайве.
  2. 2) Йогурт, оливкову олію, сіль та яйце збити до однорідності у глибокій мисці чи чаші планетарного міксера.
  3. 3) У окремому посуді змішати борошно, кукурудзяну крупу та розпушувач. Добре вимішати.
  4. 4) Додати сухі інгредієнти до вологих й збити все разом лиш до повного поєднання.
  5. 5) Додати сир та шпинат й вимішати все лопаткою.
  6. 6) Розподілити масу по заглибленнях підготовленої форми.
  7. 7) Вставити форму з маффінами в духовку й пекти приблизно 20-25 хвилин, доки зубочистка встромлена всередину буде виходити сухою.

Дістати мафіни з духовки.

Подавати в теплому чи в холодному вигляді, смакують зі сметаною чи з натуральним йогуртом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему