Приготуйте на сніданок мафіни з кукурудзяною крупою та шпинатом.
Загалом у приготуванні мафінів нема нічого складного, йдеться на ресурсі Picantecooking.
Все доволі стандартно, але потрібно дотримуватись поетапності приготування. Для полегшення життя такі мафіни можна пекти у спеціальних папільйотках. Тоді не треба змащувати форму.


Інгредієнти.
250 мл натурального йогурту або сметани 10%
60 мл оливкової олії
1 яйце
130 грам борошна
80 грам дрібної кукурудзяної крупи
2 ч.л. розпушувача
1 ч.л. солі
40 грамів свіжого чи розмороженого та відтиснутого шпинату посікти
100 грамів напівтвердого чи твердого сиру натерти на тертці з великими дірочками
М'яке вершкове масло для змащування форм
Борошно для посипання форм
Приготування.
- 1) Духовку розігріти до 180 ?С. Заглиблення стандартної форми для маффінів змастити тонким шаром вершкового масла, посипати борошном і струсити зайве.
- 2) Йогурт, оливкову олію, сіль та яйце збити до однорідності у глибокій мисці чи чаші планетарного міксера.
- 3) У окремому посуді змішати борошно, кукурудзяну крупу та розпушувач. Добре вимішати.
- 4) Додати сухі інгредієнти до вологих й збити все разом лиш до повного поєднання.
- 5) Додати сир та шпинат й вимішати все лопаткою.
- 6) Розподілити масу по заглибленнях підготовленої форми.
- 7) Вставити форму з маффінами в духовку й пекти приблизно 20-25 хвилин, доки зубочистка встромлена всередину буде виходити сухою.
Дістати мафіни з духовки.
Подавати в теплому чи в холодному вигляді, смакують зі сметаною чи з натуральним йогуртом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.