Поради

Що потрібно знати про страхування бізнесу

Що потрібно знати про страхування бізнесу

Власна справа завжди має ризики. Ніхто не застрахований від непередбачуваних ситуацій: пожежі в офісі, потопу на виробництві, ДТП та знищення товару під час транспортування. Підприємство може не витримати незапланованих збитків та закритися. Єдине, що може убезпечити від фінансових проблем, це страхування. Більшість підприємців воліють передбачити додаткові витрати, ніж залишитися взагалі ні з чим. Отож, давайте з’ясуємо, від чого можливо застрахувати бізнес.

Що таке корпоративне страхування

Корпоративне страхування дещо нагадує страхування фізичних осіб. Різниця лиш у тому, що в особі страхувальника виступає юридична особа. Керівник підприємства укладає страховий договір зі страховою компанією і стає вигодонабувачем. У разі настання страхового випадку страхову компенсацію отримує саме компанія.

Програми корпоративного страхування можуть покривати ризики, пов’язані з затопленням і пожежею, крадіжкою і шахрайством, простоями виробництва, зривом договорів партнерами.

Види корпоративного страхування в залежності від об’єкта страхування

Щоб захистити свій бізнес, підприємець може застрахувати:

  1. Майно: обладнання, товари, транспорт, приміщення. Пропонуються програми КАСКО, страхування нерухомості, страхування рухомого майна.
  2. Підприємницькі ризики: невиконання бізнес-партнерами своїх обов’язків, упущена вигода, економічні потрясіння в країні.
  3. Професійну відповідальність: можлива шкода, яку ваше підприємство або ваші співробітники можуть заподіяти іншим людям. Наприклад: страхування відповідальності власника небезпечного об'єкта тощо.
  4. Життя та здоров'я співробітників. Належить до особистого страхування та передбачає страхування від нещасного випадку та медичне страхування. Обов’язково потрібно укласти страхову угоду, якщо у вас небезпечне виробництво, приватне охоронне підприємство або розшукове агентство.

Як застрахувати бізнес?

  1. Визначте можливі ризики для вашої компанії та сфери, в якій ви працюєте. Підходьте до цієї справи розсудливо, порадьтеся з фахівцями, вивчіть ситуації, які вже траплялися у вашій сфері діяльності та призвели до значних збитків.
  2. Знайдіть вигідну для вас пропозицію. Наразі страхові компанії активно пропонують нові пакети послуг для малого та середнього бізнесу. Найчастіше такі пакети можуть покривати не лише майнові, а й підприємницькі ризики.
  3. Якщо підходящі пропозиції відсутні, створіть власний проєкт, що буде задовольняти саме вас. Наразі є можливість укласти персональну угоду, однак вартість її може бути більшою, ніж ціна стандартного пакета.
  4. З’ясуйте, які випадки належать до страхових. Ця інформація повинна бути чітко прописана в договорі.

А головне — знайдіть підходящу страхову компанію, яка зможе задовольнити всі потреби вашого бізнесу.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Власна справа, страхування, бізнес, власна справа
В тему