Поради

12 атмосферних фільмів, як доведуть, що осінь ідеальний час для кохання, чарів та пригод

12 атмосферних фільмів, як доведуть, що осінь ідеальний час для кохання, чарів та пригод

Мелодія опадаючого листя, вечірня прохолода, теплий плед – не єдине, що нам приносить осінь. Ця підбірка фільмів доведе, що осінь дивовижна пора року, яка дарує кохання, пригоди та незабутні емоції.

Вам лист (1998)

У Джо є дівчина, у Кетлін – бойфренд. От тільки віддушину вони знаходять не з коханими, а один з одним. Молоді люди ніколи не зустрічалися, не знають справжніх імен один одного і спілкують лише з допомогою електронних листів.

На фоні безневинних бесід, у житті Джо та Кетлін відбуваються значні зміни. Кетлін ледь зводить кінці з кінцями, намагаючись втримати на плаву свій маленький книжковий магазин. Тим часом, Джо Фокс, як власник мережі величезних книжкових супермаркетів, намагається витіснити маленького конкурента в лиці Кетлін Келлі…

Незважаючи на те, що сюжет досить простенький, фільм став успішним у всьому світі. І це не дивно, адже захоплююча та легка історія героїв розгортається на фоні романтичного, осіннього Нью-Йорку.

У головних ролях: Том Генкс, Мег Райан.

500 днів літа (2009)

Саммер не вірить у справжнє кохання і не хоче заводити серйозні стосунки та попри це зближається з Томом. Довгих та чудових 290 днів хлопець був щасливо закоханий. Та після того, як Саммер розриває стосунки, його життя втрачає сенс.

І ось, здається доля дарує новий шанс закоханим. Вони зустрічаються на весіллі спільних друзів та добре проводять час разом. От тільки тепер на безіменному пальчику коханої сяє обручка іншого чоловіка…

Здається, з його життя літо зникне назавжди…

«Summer» перекладається з англійської як «літо». І хоча сам фільм закручується навколо «літньої» любовної історії героя, у фіналі нам дають зрозуміти, що осінь буде не менш прекрасною.

У головних ролях: Джозеф Гордон-Левітт Зоуї Дешанель.

Трейлер фільму «500 днів літа»

Закохатися у наречену брата (2007)

Дні Дена – досить одноманітні. Вдома він батько трьох донок, а в професійному житті – успішний журналіст.

Однак, зустріч з родичами, від якої він нічого не чекав, дарує йому нові емоції та надію. Ден знайомиться з чудовою жінкою, яка з першого погляду покоряє його серце. Здається тепер життя холостяка налагодиться. Та як вияснилось, проблеми тільки починаються, адже панянка, яка запала йому в серце – напечена брата…

Підбірка фільмів-мелодрам буде неповною без цієї комедії. Ця картина покорить вас легким гумором та душевною атмосферою.

У головних ролях: Стів Керелл, Жюльєт Бінош, Даян Віст.

 

Солодкий листопад (2001)

Сара – унікальна жінка. І не дивно, що Нельсон, успішний підприємець, який втратив смак до життя, раніше не зустрічав нікого схожого на неї. Вона – потомок рідкісного роду романтиків, які вміють радіти кожному дню та відшукувати щастя у простому.

Їхні шляхи б ніколи не перетнулися, якби життя Нельсона не пішло шкереберть. Він оселяється у чудної незнайомки і вже готовий прожити з нею усе життя. От тільки Сара впускає чоловіка у свій дім лише на один солодкий місяць…

Є різні фільми про кохання. Мелодрама «Солодкий листопад» вчить насолоджуватися життям та не боятися кохання, особливо в таку чудову пору року, як осінь.

У головних ролях: Кіану Рівз, Шарліз Терон.

Читайте також:

Будинок біля озера (2006)

Доктор Кейт Форестер покидає свій незвичайний будинок біля озера і переїжджає. Йдучи, дівчина залишає в поштовій скриньці лист, який повинен отримати новий мешканець будинку. У дім вселяється талановитий архітектор Алекс Уайлер. Він пише лист у відповідь Кейт. Між ними зав’язується дивна та душевна дружба. От тільки Кейт живе у 2006 році, а Алекс 2004…

Відмінний дует Сандри Буллок та Кіану Рівза досі зворушує серця глядачів. Не дивно, що жодна добірка цікавих фільмів не минає без цієї мелодрами. «Будинок біля озера» – ідеальна картина для осіннього перегляду.

У головних ролях: Сандра Буллок, Кіану Рівз.

Дівчина у потягу (2016)

Ще кілька років тому Рейчел Вотсон мала все, про що мріє кожна жінка: люблячого чоловіка, гарний дім, багато друзів та перспективну роботу.

А тепер вона безробітний алкоголік, від якого всі відмовилися. Єдина розрада у житті Рейчел – вікно потяга. Звідти, всього на долю секунди вона спостерігає за ідеальним життям незнайомців, які живуть поряд з її колишнім чоловіком.

От тільки досконалість руйнує трагедія: жінка, життя якої було на долонях Рейчел, безслідно щезла.

«Дівчина у потягу» – єдиний фільм у цьому списку з жанру містичного трилера. Оминути цю картину не можливо: сюжет збуджує та відбивається осіннім холодком на шкірі.

У головних ролях: Емілі Блант, Ребекка Фергюсон, Гейлі Беннетт.

Трейлер фільму «Дівчина у потягу»

Осінь у Нью-Йорку (2000)

Вілл Кін – той ще ловелас. І от, попрощавшись з останньою пасією, чоловік зустрічає чергове кохання. Цього разу його вибір впав на молоду та наївну Шарлотту.

Дівчина, яку Вілл вважав черговою забавкою змушує його повірити у справжню любов. От тільки насолоджуватися почуттями парі не судилося…

Мабуть осінь створена для красивих, хоча і сумних історій кохання. А Нью-Йорк ідеальна локація для такого сюжету. Якщо у вас досі не написана власна добірка цікавих фільмів, то ймовірніше всього ваш список розпочнеться з картини «Осінь у Нью-Йорку».

У головних ролях: Річард Гір, Вайнона Райдер.

Коли Гаррі зустрів Саллі (1989)

Гаррі та Саллі відразу не сподобалися один одному. Та всього кілька десятків миль в одному авто і парочка зрозуміла, що між ними багато спільного. Проте цього виявилося недосить і їхня перша зустріч закінчилася нічим. Як і друга…

І лише після довгих років розлуки і випадкових зустрічей молоді люди розуміють, що їм не обов’язково розлучатися, адже можна товаришувати.

Та чи вийде дружити у чоловіка та жінки, які створені один для одного?

Атмосферу задає осінній Нью-Йорк, картаті піджаки, задушевні, іронічні діалоги головних героїв і, звичайно, невмирущий романтизм.

У головних ролях: Біллі Крістал, Мег Райан.

Читайте також:

Запах жінки (1992)

Для Чарлі, спокійного старшокласника, це мали бути легкі гроші. Хлопець погодився доглядати сліпого полковника у відставці Френка Слейда, доки його родичів не буде у місті.

Та в чоловіка свої плани на вихідні. Разом з Чарлі він відправляється у Нью-Йорк, щоб попоїсти там у дорогому ресторані та скористуватися послугами дівчини за викликом. І все б нічого, але закінчити цей вікенд полковник хоче самогубством…

Сімейні цінності, життєва філософія, справжня дружба та тяжкий вибір, – ось про що розповість ця картина. І все це на фоні мінливої осені.

У головних ролях: Аль Пачіно, Кріс О’Данел.

Збірка промінців надії (2012)

Колишній шкільний вчитель Пет, щойно покинув стіни психіатричної лікарні. Він намагається повернутися до нормального життя, але це не так вже й просто. Допомога приходить звідки Пет її не очікував – підтримку і розуміння він знаходить в особі Тіффані, дівчини, яку навколишні теж вважають божевільною, і не без причин.

Прямого натяку на осінь у фільмі не має. Але події картини розгортаються на тлі цієї пори року. У кадрі – засипана опалим листям одноповерхова Америка, сутінкова прохолода та теплий одяг.

У головних ролях: Бредлі Купер, Дженніфер Лоуренс.

Диявол носить Прада (2006)

Енді мріє про кар’єру журналістки. Та Нью-Йорк виявляється непривітним до неї. Замість справжньої новинної роботи, дівчина влаштовується секретаркою, а по факту дівчинкою на побігеньках, у журнал моди. От тільки героїня зовсім нічого не знає про жорстокий та цинічний світ подіуму…

Chanel, Prada, Dolce & Gabbana і Valentino – коротенький список брендів, якими може похвалитися комедії «Диявол носить Прада». Безумовно, це сама стильна осіння картина у цьому списку фільмів.

У головних ролях: Енн Гетевей, Меріл Стріп, Емілі Блант.

Читайте також:

Гаррі Поттер (2001-2011)

Гаррі Поттер – вважав себе звичайним хлопчиком. Але раптово в його житті почали відбуватися дивні, магічні речі. Він змусив скло розчинитися у повітрі, говорив зі змією, а ось нещодавно йому принесла листа сова!

Виявляється, хлопчика запрошують навчатись у Гоґвортсі – школі чарів і чаклунства. І хоча його родичі ненавидять магію і до останнього приховували від Гаррі, що він володіє магічними здібностями, маленький Поттер все ж відправляється у Гоґвортс.

Чому Гаррі Поттер закриває підбірку фільмів про осінь? Незважаючи на те, що сім частин серії розпочинаються з Дня народження Гаррі, а воно випадає на 31 липня, і закінчуються випускними екзаменами у травні-червні, у картинах осінь виражена настільки яскраво, що проігнорувати цю серію фільмів не можливо. Тим паче, у якому фільмі більше магії ніж у історії, про дітей, які чаклують?

У головних ролях: Деніел Редкліфф; Емма Вотсон; Руперт Грінт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, кіно
В тему