Поради

Пастельна гама в інтер’єрі

Пастельна гама в інтер’єрі

Ніжні пастельні відтінки – персиковий, пильно-рожевий, кремово-бежевий – зараз на піку популярності.

Однак кожен, хто коли-небудь тримав у руках палітри фарб у магазині, знає: пошук потрібного нейтрального кольору – завдання не із простих. Трохи помилишся – і замість зефірно-ніжного інтер'єру отримаєш занадто холодний, нудний і одноманітний.

Маючи справу з нейтральною гамою, краще брати не різні фарби, а близькі відтінки однієї палітри: в цьому випадку інтер'єр набуває глибини, обсягу й виразності.

Також важливо пам'ятати, що пастельний колір – це не тільки бежевий. Рожеві, бузкові, персикові, м'які сірі, землисті, кремові – варіантів маса. Ви можете комбінувати їх між собою, проте варто враховувати, що холодні відтінки краще використовувати разом із холодними, а теплі разом із теплими, і тоді результат буде гармонійним.

Кращий спосіб зрозуміти, що саме вам потрібно, – купити тестові баночки і випробувати фарби на стінах. Причому бажано дивитися на результат при різному освітленні – денному, вечірньому, штучному. Адже відомо, що при різних світлових сценаріях фарба має зовсім інший вигляд.

І, нарешті, не варто вважати нейтральні відтінки нудними: вони можуть бути неймовірно живими, різноманітними і виразними! Крім того, їх легко комбінувати з іншими кольорами, наприклад, ніжно-рожевий добре поєднується з сіро-коричневим і м'ятним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему