Поради

Indian yellow in the interior

Indian yellow in the interior

Цього року разом із соковитими зеленими відтінками на авансцену вийшов жовтий. Але не звичний для літнього сезону лимонний, а спокійний і естетичний гірчичний відтінок, якому експерти з кольору обіцяють незвичайну популярність.

Індійський жовтий особливо сподобається естетам: адже він відмінно працює і як акцент, і на великих площах, надаючи спокійну неповторність будь-якому приміщенню. Це ідеальне тло для демонстрації творів мистецтва й кераміки. Використовувати його для загальної палітри зовсім не страшно – згадайте вохристо-глиняні інтер'єри Провансу.

Відтінок чудовий і своєю ненав'язливою універсальністю: може працювати і як фонова стіна у спальні, і як головний колір у кімнаті, і навіть як акцент на стелі у вітальні.

Взагалі кольорові стелі – це не тільки тренд, але й дуже красиве рішення: спробуйте поставитися до стелі, як до п'ятої стіні в кімнаті, і пофарбувати її у складний автентичний відтінок. Індійський жовтий у цьому плані – оригінальне й безпечне рішення: в поєднанні з димчастим сірим і білим він створить розслаблену і навіть естетську атмосферу в дусі паризьких інтер'єрів. У парі зі складним синьо-зеленим – подарує інтелектуальний і навіть трохи таємничий настрій.

До речі, що складніший жовтий, то виразніші контрасти. Наприклад, індійський жовтий також дивно красиво буде працювати з рожевими і синьо-фіолетовими відтінками, створюючи складну й витончену палітру інтер'єру.

Так само вдало в інтер'єрі можна використовувати й сонячні відтінки жовтого – вони незамінні, якщо хочеться створити ефект енергійного та яскравого простору. Але пам'ятайте про почуття міри: за допомогою яскравих жовтих тонів виділяють тільки окремі об'єкти в інтер'єрі: двері, меблі, абажури. До речі, завжди вдале рішення – підсвітити за допомогою жовтого домінуючі деталі на білому тлі.

Жовтий може бути всюди доречим! І в цьому немає нічого дивного: майже у всіх культурах він символізує сонце, життя і тепло. А у 80% людей у ??всьому світі саме жовтий асоціюється зі щастям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, колір, дизайн
В тему