Поради

7 красивих і компактних рішень для дачі

7 красивих і компактних рішень для дачі

Старі дачі і типові літні будинки, як правило, невеликі. Тому тут будуть актуальні рішення, що допомагають економити простір (до речі, їх можна використовувати і для малогабаритних квартир!).

  1. Відкидний стіл

Старі дачі і типові літні будинки, як правило, невеликі. Тому тут будуть актуальні рішення, що допомагають економити простір (до речі, їх можна використовувати і для малогабаритних квартир!). Хороший варіант – невеликий відкидний столик.

  1. Вантажні речі

Незмінний атрибут дачного декору – старі речі. Це можуть бути предмети, куплені на блошиних ринках, або бабусина спадщина зі старого горища. І те, й інше мають однаково органічний вигляд на дачі і відповідають дачній ностальгійній атмосфері.

  1. Табуретки і лавки

З точки зору практичності, компактна лава і табурети – ідеальне рішення для невеликих просторів: вони дозволяють заощадити корисні метри. А якщо комусь потрібна спинка, можна просто поставити лаву біля стіни.

  1. Розумне зонування

Хочете, щоб у вашому літньому будинку було більше кімнат? Використовуйте «розумне зонування» за допомогою ширми або штор. Ширму завжди можна прибрати, а штори розсунути. Ще один хороших варіант – складні двері, що відчиняються повністю або частково.

  1. Столик на підвіконні

Якщо на дачній кухні немає стола, замість нього можна використовувати звичайне підвіконня. Для цього, правда, його треба трохи збільшити, щоб можна було сидіти з комфортом. Заокруглені краї дозволять вільно підходити до вікна, не б’ючись об кути.

  1. Шафи до стелі

У більшості старих дач і літніх котеджів стелі зазвичай не надто високі, що робить цей старий добрий трюк ще більш актуальним: постарайтеся максимально задіяти всю стіну – від підлоги до стелі. Відкриті полиці візуально легші. Але перш ніж робити відкриті стелажі, задумайтеся: чи достатньо красивий вигляд мають ваші речі, щоб зберігатися у всіх на виду.

  1. Декор на сходах

Сходи – один із головних майданчиків дачного життя. По суті вони є безпосереднім продовженням будинку. Сюди ми виходимо зранку із чашкою кави або сідаємо на сходинки почитати книгу. Тому, створюючи затишок на дачі, не забувайте і про це місце. Сходинки можна прикрасити красивим килимком, горщиками з рослинами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, меблі, сходи
В тему

Останні матеріали