Поради

Вибираємо цікаве хобі: 8 захоплюючих занять для щасливих людей

Вибираємо цікаве хобі: 8 захоплюючих занять для щасливих людей

«Я втомився», «Бракує часу», «Багато домашніх клопотів» – всі ці відмовки зникнуть з життя, як тільки ви знайдете заняття до душі. То ж яке хобі обрати?

Обмежуючись лише роботою, родиною та побутовими проблемами, людина накопичує напругу, яка, в кінцевому підсумку, гальмує і професійний, і особистісний ріст.

Натомість хобі здатне стати своєрідною «віддушиною», яка витягує з щоденної рутини, додає енергії та робить людину щасливою. Відтак не дивно, що персона, яка має якесь захоплення і не лінується приділяти йому час, досягає більших успіхів у житті.

Яку користь приносить хобі?

  • Знімає стрес;
  • Життя стає цікавим та повноцінним;
  • Дарує задоволення;
  • Розширює кругозір;
  • Дозволяє реалізувати себе;
  • Сприяє пошуку нових друзів.

Психологи твердять, що хобі – відмінний інструмент для перемикання думок. Тому обирайте цікаве захоплення, яке допоможе зануритися у себе, відгородитися від проблем та краще діяти у стресових ситуаціях.

Читайте також:

Як знайти своє хобі

Вибір захоплення безпосередньо залежить від особистих якостей людини. До уваги потрібно брати темперамент, характер, цілі в житті. Не варто відштовхуватися лише від модних віянь. Навіть найпопулярніші хобі через місяць-два можуть набриднути вам. А якщо для заняття «улюбленою» справою вам доводиться пересилювати себе – це не ваше хобі.

При цьому не обов’язково вибір захоплення повинен бути хоч якось обумовлений звичками або сферою діяльності. Краще знайти заняття, яке навпаки полюсне тому, чим ви займаєтесь на роботі. Не рідно слюсар ввечері грає на фортепіано, а окуліст працює у садку і це робить їх щасливими.

На жаль, в окремих випадках люди не можуть самостійно розібратися в своїх пристрастях. Якщо вам складно визначитися з улюбленим заняттям, то підібрати собі хобі можна за результатами тесту. Обираючи тест на тему «Яке твоє хобі», віддайте перевагу опитуванню з великою кількістю запитань (благо, в Інтернеті десятки хороших тестів). Звичайно, на такий тест піде більше часу, але краще «вбити» годину на опитування, а ніж займатися справою, яка не принесе результатів і дуже швидко набридне.

Зіркові хобі

Захоплення не лише приносить радість, а і вчить дисципліні та відповідальності. Мабуть, саме тому майже кожна відома та успішна людина, поза зустрічами, угодами та справами, знаходить час на улюблене хобі. Так, Клаудія Шиффер, німецька супермодель та акторка, на дозвіллі складає від чоловічого імені вірші еротичного характеру. Популярний актор Том Генкс збирає друковані машинки. Нині його колекція налічує близько трьохсот екземплярів.

Мабуть, не довго думав над тим, яке хобі обрати і Джастін Бібер. Співак вихваляється тим, що може скласти кубик Рубика за півтори хвилини. Том Круз у вільний час фехтує, боксер Майк Тайсон розводить та дресирує голубів, а Джонні Депп має вражаючу колекцію ляльок барбі та скелетів тварин.

Найцікавіші хобі

Більшість успішних людей вже мають улюблену справу і з задоволенням займаються нею у вільний час. Якщо у вас немає захоплення, варто просто зараз задуматися над тим, яке хобі вибрати.

Можливо, ваше майбутнє захоплення вже є у запропонованому нами списку:

Ебру

Тим, хто любить образотворче мистецтво і розмірковує над тим, яке хобі обрати, варто замислитися про ебру. Ця техніка зародилася на Сході ще у XV столітті. Слово «ебру» з фарсі перекладається як «малюнок у хмарах», а з перського – «танцюючі хмари».

Для цього різновиду живопису характерна робота зі спеціальними фарбами на водній поверхні. Твір створений на водній основі потім переносять на папір, полотно чи іншу площину. Малюнок сушать і поміщають у рамку чи паспарту.

На перший погляд ебру, з його розмитими та плавними лініями, – абстрактний живопис, однак художники можуть зобразити і цілком реалістичний натюрморт, пейзаж і навіть портрет.

варто зауважити, що ебру належить до категорії «корисні хобі», адже такі картини чітко відображають психологічний стан художника. Саме тому цей різновид живопису часто використовують у сеансах психотерапії і релаксації.

Більше того, техніка Ебру дозволяє створювати не лише малюнки, а і оригінальні хустки, шарфи, палантини, серветки і скатертини.

Скрапбукінг

Маєте смак? Тоді не варто довго задумуватися над тим, яке хобі обрати. Скрапбукінг – це виготовлення і оформлення фотоальбомів. Такі альбоми наповнюють не лише вдалими і соковими фотографіями, а і пам’ятними записами, газетними вирізками, привітальними листівками з побажаннями, засушеними квітами та клаптями тканини.

Скрапбукінг – це хобі, яке приносить гроші, адже горизонт роботи надзвичайно широкий. Такий альбом зазвичай присвячений якійсь одній темі – весіллю, хрестинам чи ювілею. Але все частіше попитом користуються просто великі сімейні альбоми з генеалогічним деревом та важливими кадрами фамільних урочистостей.

Читайте також:

Карвінг

Вам подобається куховарити? Тоді вже вирішено, яке хобі обрати! Карвінг – декорування предметів за допомогою різьблення. Нині таку методику все частіше використовують для створення кулінарних шедеврів. Матеріалом кухарів стають овочі та фрукти. Мистецтву карвінгу можна навчитися на спеціальних курсах чи просто переглянувши відео уроки в Інтернеті.

Це хобі сподобається як тим, хто хоче перетворити повсякденний стіл на святковий, так і тим, хто готовий дарувати красиві подарунки зроблені власними руками, оскільки карвінг дозволяє працювати не тільки з їжею, а і милом, деревом, металом.

До слова, карвінг ще й хобі, яке приносить гроші, адже майстра такої справи з задоволенням запрошують на роботу у ресторани та кафе.

Аміґурумі

Ще одне хобі, яке подарував нам Схід – аміґурумі. Це японське мистецтво в’язання на спицях або гачком. Створюють все, що тільки вигадають: від маленьких м’яких звірят до фантастичних істот. Відмінною рисою іграшок- аміґурумі є велика куляста голова на циліндричному тулубі з маленькими кінцівками.

Такі вироби призначені для домашніх колекцій, ними прикрашають сумочки, рюкзаки, мобільні телефони. Коли ваші навички поліпшаться, аміґурумі може перетворитися на хобі, яке приносить гроші. До слова, в’язання іграшок відмінно розвиває дрібну моторику і фантазію, а яскраві кольори пряжі позитивно впливають на психологічний стан.

Читайте також:

Мехенді

Якщо є список, де зібрані лише круті жіночі хобі, то там точно згадується про мехенді. Це індійське захоплення старе, як сам світ. Мистецтво розпису тіла хною досить швидкий, безболісний і безпечніший спосіб нанесення тимчасового татуювання. Традиційно розписують кисті рук та ступні ніг, однак все частіше для малюнку обирають і інші частини тіла. Ви можете вигадати свій власний візерунок, а можете закарбувати на тілі магічні та містичні символи, які обдаровують силою свого власника.

До речі, мехенді ще й корисні хобі, оскільки за гарний малюнок вам можуть добре заплатити. При цьому хну можна купити за доступною ціною в Інтернеті.

Створення фанфіків

Фанфік – це аматорська розповідь на основі літературних чи кіно творів. Їх зазвичай пишуть фанати, роздумуючи над тим, як могла б скластися доля героїв «якби» або що чекало на персонажів після завершення оригінальної сюжетної лінії.

Якщо ви фанат якогось фільму чи книги і щиро перейнялися долею героїв, то питання «Яке хобі собі вибрати» вважайте закритим. Таке заняття розвиває фантазію та допомагає знайти однодумців.

Свій фанфік можна опублікувати на спеціальному сайті. Там ж можна ознайомитися з роботами своїх «колег» по хобі.

Звичайно, віднести написання фанфік до хобі, яке приносить гроші досить складно. Але, вам буде цікаво дізнатися, що нашуміла письменниця Еріка Леонард Джеймс починала творити саме з такого під жанру літератури. Натхненна сагою «Сутінки» Стефані Майєр, вона почала складати і викладати в мережу свій фанфік, написаний за мотивами історії про вампірів. Тай її всесвітньо відомі «50 відтінків сірого» спочатку були задумані, як фан-фікшн на «Сутінки»…

Тому, не вірте, коли вас запевнятимуть, ніби фанфік точно не те хобі, яке приносить гроші. Всяке буває!

Читайте також:

Виготовляйте кафи

Хочете виглядати завжди стильна та красиво? Тоді виготовляйте кафи.

Кафи – це прикраси для вушних раковин. Їх роблять з дроту і декоративної фурнітури. Популярна ця прикраса і тим, що аби її носити не потрібно проколювати таку чутливу ділянку вушка.

Якщо підійти до справи зі смаком, то можуть вийти дуже екзотичні і оригінальні сережки.

Всі, хто бажає носити ексклюзивну біжутерію, повинен зайнятися виготовленням каф, – ось, яке хобі обрати.

Капоейра

Бажаєте чогось більш ритмічного? Чому б не взяти кілька уроків капоейри? Це афробразильське бойове мистецтво з елементами танцю, музики і акробатики. Стиль зародився у королівстві Кіломбо дос Палмарес, населенням якого були раби, яким пощастило втекти з під батогів колоністів-португальців.

Таке популярне хобі не тільки допоможе тримати у відмінній формі тіло, але і поглибить психологічні знання. Адже капоейра – це своєрідна гра, яка вчить розбиратися в людях, передбачати подальші ходи, читати по обличчю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, мистецтво, спорт, гроші
В тему