Поради

City for lovers: найромантичніші місця у світі

City for lovers: найромантичніші місця у світі

Удвох із коханою людиною можна політати над рифом у формі серця.

Піднятися на Ейфелеву вежу.

Викупатися там, де вийшла з піни Афродіта.

Монмартрі, Париж

Париж по праву вважається містом кохання. А на паризькій площі Jehan Rictus, що на Монмартрі, є незвичайна пам'ятка. Це стіна, на якій написана всього одна фраза: «Я тебе кохаю». Але 311-ма мовами (і навіть шрифтом Брайля для сліпих)!. У День святого Валентина закохані випускають тут білих голубів.

Будинок Джульєтти, Верона

Надихнутися знаменитою і трагічною історією кохання Ромео і Джульєтти, яку оспівав Шекспір, можна в італійській Вероні.

Мільйони закоханих щорічно з'їжджаються туди, щоб поцілуватися під «балконом Джульєтти» у стародавньому маєтку, що належав роду Даль Капелло. За повір'ям, тоді любов буде вічною.

Доброю прикметою вважається і доторкнутися до бронзової статуї героїні, розташованої у дворі будинку (потрібно потерти її ліву половину грудей). Крім того, усі охочі можуть зайти всередину і піднятися на сам балкон, а потім залишити намальоване сердечко на стіні.

«Місце зустрічі», вокзал Сент-Панкрас, Лондон

Залізничний вокзал Сент-Панкрас у британській столиці вважається кращим місцем для призначення побачень. Адже саме там розташована романтична скульптура «Місце зустрічі». 9-метрова статуя зображує двох закоханих, які після довгої розлуки зустрілися під годинником.

Замок Нойшванштайн, Баварія, Німеччина

Замок-казка, який затаївся в лісах Баварських Альп, став прототипом замку Сплячої красуні у Діснея, джерелом натхнення Чайковського для балету «Лебедине озеро» і втіленням любові Людвіга II до музики Вагнера.

Скала Афродіти, Кіпр

Що може бути романтичнішим за зустріч сходу сонця в місці, де народилася грецька богиня краси і кохання Афродіта? За легендами, місце, де вона вийшла з морської піни, знаходиться біля підніжжя скелі Петра ту Роміу на основній дорозі, що веде з Пафосу в Лімассол.

Закохані вірять, що якщо одного разу викупатися в чарівних хвилях, то вони вже ніколи не розлучаться. Існує також повір'я, що якщо вночі у повний місяць пропливти повз скелі Афродіти, то можна знайти вічну молодість.

Тадж Махал, Агра, Індія

Величний індійський мавзолей-мечеть Тадж Махал є не тільки пам'яткою архітектури, а й пам'ятником справжньої любові. Його побудував імператор Шах Джахан у пам'ять про свою дружину Мумтаз Махал, яка померла при народженні 14-ї дитини.

Кохана, радник і близький друг – Мумтаз – була поруч з імператором навіть у військових походах. І коли її не стало, Шах Джахан посивів за одну ніч і мало не збожеволів від горя. Тоді ж він вирішив увічнити любов усього свого життя в прекрасній усипальниці, аналогу якої не було в цілому світі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм, париж, індія, кіпр, німеччина, франція
В тему