Поради

Flowers Великобританії, Австралії, Іспанії

Flowers Великобританії, Австралії, Іспанії

Багато країн вибрали своїм символом квіти, тісно пов'язані з національною історією.

Великобританія – троянда

У питанні геральдики ця країна – еталон. Тут у кожному регіоні королівства своя квітка: чортополох – у Шотландії, трилисник – у Північній Ірландії, нарцис – символ графства Уельс. Але найголовнішою рослиною туманного Альбіону вважається троянда. На гербі Англії зображено переплетення двох квіток – червоної та білої троянди, де перша – символ династії Йорків, а друга – династії Ланкастерів.

Франція – лілія

Головний квітковий символ цієї країни (на жаль, уже не офіційний) – fleur-de-lis, або геральдична лілія. Квітка уособлює цнотливість, чистоту і плідність.

За однією із французьких легенд, король франків Хлодвіг I в 496 році прийняв християнство, після чого ангел дарував йому золоту лілію як знак очищення. Пізніше цей символ став монархічним і прикрашав гербові щити французької аристократії і навіть королів.

Саме з цієї причини після взяття Бастилії і проголошення Першої Республіки від цього герба вирішили відмовитися.

Австралія – мімоза

Ця материкова країна асоціюється у всіх із кенгуру, коалою та евкаліптом. Але квітковим символом держави Співдружності є золота акація, або мімоза.

В Австралії живе понад 500 видів цієї рослини, а золоті суцвіття прикрашають герб країни. Офіційною датою прийняття цього символу стало 19 серпня 1988 року – день двохсотріччя Австралії. А через чотири роки, 1 вересня 1992-го, в країні проголосили Національний день акації.

Іспанія – гвоздика

Неофіційним символом країни є червона гвоздика: родючий ґрунт і сухий жаркий клімат посприяли активній культивації цієї рослини. Для іспанців гвоздика – талісман, оберігає від злих сил і неприємностей, а також символ пристрасті.

За давньою традицією, коли юнак дарує своїй обраниці червону гвоздику, це означає, що він дарує їй своє серце. Якщо у відповідь він отримує білу гвоздику, то може сміливо починати залицятися до дівчини – цим подарунком вона натякає на свою згоду.

Швейцарія – едельвейс

Національний символ цієї країни – едельвейс. Квітка вважається мало не міфічною: вона росте високо в Альпах і знайти її вважається величезною удачею.

За легендою, едельвейс з'явився, коли закохані, яким загрожувала розлука, кинулися зі скелі. Після їх загибелі схили гори вкрилися білим квітами, що стали символом щастя і відданого кохання.

Японія – хризантема

Головний символ вранішнього сонця – хризантема.

Офіційна назва рослини «кіккамонсе» перекладається як «герб у вигляді хризантеми» – з 16-ма пелюстками ця квітка є знаком імператорської влади, символом Сонця і багатства. Хризантема прикрашає герб японського імператорського двору (найстарішого в світі!), а також обкладинку закордонного паспорта.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, квіти, іспанія, японія, австралія, троянди, великобританія
В тему