Поради

Що привезти з Італії: подарунки, продукти, сувеніри

Що привезти з Італії: подарунки, продукти, сувеніри

Напевно, перед кожною людиною, яка збирається в Італію, постає запитання - що варто  купити на пам'ять в Італії, щоб поїздка запам’яталась на все життя. Які подарунки зроблять Вас та ваших близьких щасливими?

Причому це питання буде поставати не тільки перед кожною поїздкою в цю країну, але й на етапі планування поїздки, відвідування країни, а також після повернення. В цій статті ми спробуємо зробити огляд товарів, які неодмінно варто купити в Італії, щоб відчути цю країну.
 
Величезний вибір кулінарних шедеврів і цінних сувенірів неодмінно призведе до тимчасового затьмарення розуму. Щоб цього не сталося, ретельно сплануйте свій список покупок.

Які продукти привезти з Італії?

Сир

Який сир купити в Італії

Сир - один з найкращих продуктів, який можна привезти з Італії. Це просто гріх не купити оригінального пармезану чи моцарели, перебуваючи в цій країні. Купуючи сир, зверніть увагу на зовнішній вигляд (так, і в Італії є фальшивки), щільну упаковку, а також купуйте сир перед самим поверненням додому, щоб він не зіпсувався (найкраще купити сир в останній день перед від'їздом). Найкращі сири, які варто привезти з Італії:

  1. Пармезан Parmigiano Reggiano (регіон Емілія-Романья)
  2. Овечий сир Pecorino Romano (Рим)
  3. Горгонзола (Ломбардія, синій сир)
  4. Моцарелла ді Буфала(Mozzarella di Bufala) - оригінальний сир, виготовлений з молока буйвола з Кампанії.
  5. Сир provolone - походить з Кампанії, але ви можете отримати його також в П'ємонті, Ломбардії та Венето.

Паста

Паста(по-українськи – макарони) – один із символів Італії, стане прекрасним сувеніром для Вас,  ваших друзів та родичів. Паста продається в широкому асортименті, різноманітних форм, смаків та кольорів. Варто зауважити, що популярні італійські макарони також продаються і в Україні, тому в Італії їх краще купувати в маленьких містах, де за низькою ціною ви зможете придбати форми, аромати та кольори, важкодоступні в наших магазинах.

Які макарони купити в Італії

Оливкова олія

І, звичайно, оливкова олія. Найкраще купувати оливкову олію в місцевих господарів або на невеликих фермах в 5-літрових банках, ви ніколи не пошкодуєте про це з точки зору ціни та смаку. Найкраща оливкова олія - Extra Vergine, яка отримана за допомогою віджиму оливок виключно механічним способом та без застосування хімічних добавок.

В процесі виробництва цієї олії оливки не наражалися на жодній обробці крім миття, відстоювання, центрифугування і фільтрації. Це продукт вищої якості і спосіб його виробництва майже не змінився з часів стародавнього Єгипту. Цей тип оливкової олії має максимальну харчову цінність і не втрачає її протягом 18 місяців, а деякі і до двох років.

Рис для різотто

Це ідеальний варіант для автомобілістів, тому що ви отримаєте найкращий італійський рис для різотто в 4-5 кг мішках. Шукайте бренди Carnarolli або Arborio.

Кава

Кава як сувенір це чудово, а як подарунок тим більше. Особливо, що та сама італійська кава, продана в Україні, може мати зовсім інший смак. Італійська кава ідеально підходить для еспресо та капучіно. Тому уупуючи каву в Італії, зверніть увагу на бренди: Lavazza, Kimbo, Sao, Illy, Pellini.

Яку каву купити в Італії?

Пиріг Панфорте (Panforte)

Панфорте швидко підніме Вам настрій, він буває двох видів: білого та чорного кольорів. Це довгий пиріг з сухофруктів та горіхів. Обов’язково спробуйте  - він неймовірний! Але будьте обережні - Вам потрібно купити не один шматок, щоб він міг потрапити в Україну.. :)

Пиріг Панфорте

Говорячи про італійські солодощі, не можна не згадати такі dolcetti italiani, як:

  • Знамениті цукерки Baci Perugina - кожна шоколадка обгорнена у характерну сріблясту фольгу з друкованими зірками, а всередині знаходиться записка з "любовними посланнями". Ці записки неймовірно популярні, їх колекціонують, а шоколадні цукерки - це типовий італійський подарунок на День Святого Валентина.
  • Шоколад Gianduiotti  з Туріна – був винайдений завдяки імператору Наполеону, який ввів торгову блокаду Італії. Туринські кондитери вийшли з кризи, змішуючи дефіцитний какао з широко доступними фундуком. В результаті (і трохи випадково), був винайдений найпопулярніший  турінський шоколад.
  • Печиво Amaretti – надзвичайно смачне та популярне італійське печиво. Оригінальний рецепт готується з солодкого та гіркого мигдаля, або кісточок абрикоса, тому зверніть увагу, щоб в його складі не було борошна.
  • Печиво Cantucci з Тоскани - в оригінальній версії з цілим мигдалем. Воно найкраще смакує у поєднанні з десертним вином Vin Santo del Chianti або il Santo Chiappini

Інші типові італійські делікатеси:

  • Песто з базиліком, кедровими горіхами і кеш’ю
  • Песто ді Каволо Нерон - Тосканська песто з чорною капустою та горіхами кеш'ю з перцем чилі,
  • Пепероната, що означає перець в томатному соусі
  • Сушені помідори Калабрії в маринаді з оливковою олією або соняшниковою олією і оцетом, що є більш дешевим варіантом.

Який алкоголь привезти з Італії?

Вино

Вино в Італії – національна гордість та найпопулярніший напій. Італійське вино стане шикарним подарунком для будь-кого. Рекомендуємо купувати 1-2 пляшки вина в кожному відвідуваному місті. Таким чином, приїхавши в Україну, Ви зможете вишуканим способом пригадати всю поїздку в Італію) Найкраще купувати вино у місцевому винограднику або у місцевих виробників. В них можна купити вино прямо з бочки - це набагато дешевше ніж у супермаркеті, крім того Ви будете мати можливість спробувати його перед покупкою.

З дорогих вин рекомендуємо Brunello di Montalcino, яке вважається одним з кращих італійських червоних вин (принаймні в Тосканії). Перед вживанням потрібно відкоркувати пляшку та дати вину постояти декілька годин, тоді його смак наближається до досконалості.

Яке вино купити в Італії?

Високої оцінки заслуговують також червоні вина Rosso di Montalcino  і Nobile di Montepulciano, а також білі вина, наприклад, Vernaccia di San Gimignano  та Orvieto Classico з Тосканії.

Лікери

Безумовно, і ці алкогольні напої варто купити в Італії. Італійські лікери неймовірно смачні, їх неможливо підробити в інших частинах світу. У них є все, що потрібно, щоб створити справжній шедевр смаву: лимонний Лімончелло, Amaretto на мигдалі, мандариновий Mandarinetto, солодкий Liquore di liquirizia. Незвичайні лікери з неймовірним смаком, наприклад, полуничний лікер з цілими фруктами у пляшці або з фігової опунції та фісташок. Одним словом, в Італії Ви знайдете неймовірний вибір лікерів на будь-який смак!

Граппа

Граппа  - італійська горілка (близько 40%), виробляється з відходів винограду, які залишаються під час виготовлення вина. Граппа буває в класичному виді, а також в ароматизованій формі, настояна на різноманітних фруктах або травах.

Яку граппу купити в Італії?

Незвичайні подарунки та сувеніри з Італії

Італійське взуття

Італійське взуття за італійськими цінами! Кожна пара взуття автентична і унікальна, оскільки виконана за інноваційними технологіями з кращих сортів шкіри відмінної вичинки. Купуючи італійське взуття, можна бути впевненими в їх довговічності і добротності, високої міцності та функціональності.

Вироби зі шкіри

Шкіра, гаманці, ремені, куртки, рукавички або дорожні валізи – все це у величезному асортименті та за прийнятними цінами Ви зможете купити в Італії. Поміж великої кількості ринків, завітайте до бутіків італійських дизайнерів, де Ви зможете знайти масу прекрасних і недорогих речей високої якості. Крім того, Ви зможете купити оригінальний продукт, виготовлений за дизайнерською  власною ідеєю, малюном та кольором. Прикладом таких бутіків є, наприклад, в Римі на Via Belsi 90 недалеко від Іспанських сходів або на Via dei Coronari 154.

Шкіра та шкіргалантерея в Італії

Книги

Книга – найкращий подарунок, а якщо це книга з Італії – це особливий подарунок! Ви зможете подарувати книгу знайомій людині, яка володіє мовою, або ж італійська книга стане поштовхом для вивчення цієї мелодійної мови!

Вироби з оливкової деревини

З оливкової деревини виготовляють величезну кількість кухонних принад – товсті дошки, масивні чаші, незвичайні кухонні ложки та ін. Вони надзвичайно міцні, красиві та стильні,  Ви зможете привезти частинку справжнього символа Італії в Україну.

Італійські сувеніри з оливкового дерева

І головне, вибираючи подарунок в Італії, пам’ятайте – неважливо що це буде за подарунок, важливі обставини і емоції, які приносить з собою та річ, яку ви купили.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Найцікавіше, Поради, Дозвілля, туризм
В тему

Останні матеріали