Поради

Як обрати безпечні канцтовари для дитини?

Як обрати безпечні канцтовари для дитини?

Канцелярське приладдя необхідне малечі і в дитсадочку, і у школі. Сьогодні вибір у магазинах чималий, проте важливо придбати не лише потрібний товар, але й безпечний.

Ручки

Ручки краще вибирати, враховуючи вік дитини. Гелеві ручки не підійдуть для учнів початкових класів, краще віддати перевагу кульковим, ними зручніше писати і менше ймовірність забруднитися.

Олівці

Олівці найбільше підходять твердо-м'які, трикутної або багатогранної форми. Тверді олівці знадобляться, якщо у дитини серед предметів є креслення, ними зручно працювати на твердих аркушах паперу.

Фломастери

Розрізняйте маркери та фломастери. Перші для виділення тексту, другі для малювання. Рекомендуємо нюхати фломастери –  різкий запах органіки поганий признак. Краще ті, які не пахнуть і на етикетці яких є літери СЕ європейський гігієнічний сертифікат товару.

Ножиці

Беріть ті моделі, які призначені для дітей і мають гумову ручку, із закругленими кінцями, бажано з футляром відразу. Майте на увазі, що є варіанти для лівшів.

Зошити

Зошити бажано вибирати з листами високої щільності, щоб чорнило не просвічувалися на іншій сторінці або листи випадково не продерлись. Найзручніші зошити з твердою обкладинкою і закругленими кінцями. Як правило, вони служать довше.

Найкраще приладдя купувати у спеціалізованих магазинах, адже, зазвичай, це сертифікований продукт. Та все ж, під час покупки, перевіряйте запах та стійкість кольору канцелярії, адже різкий синтетичний запах свідчить лише про одне – неякісність канцтовару.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства, діти, школярі
В тему

Останні матеріали