Поради

Автомобілі, які увійшли в історію

Автомобілі, які увійшли в історію

Є автомобілі, на яких просто зручно пересуватися. Проте серед них трапляються справжні монстри, рекорди котрих змінили світ.

На сонячних батареях

Найшвидшим авто у світі на сонячних батареях є Solar star з ідеальною аеродинамічною формою. Під австралійським сонцем, в аеропорту близько Сіднея, німецький гонщик розігнав на злітно-посадковій смузі абсолютно екологічний гоночний автомобіль до 135 км/год.

Найкрасивіший

Корпус Rolls-Royce (1910 Edition) з дивною назвою – The Silver Ghost – покритий 24-каратним золотом. Колись він належав королю Сіаму (Таїланду). Повелитель їздив на ньому лише на паради. В 1986 році на аукціоні в Монако новий власник заплатив за нього 900 000 марок.

Найпопулярніший гібридний автомобіль

Більш ніж 35 000 гібридних Toyota Prius були продані в Японії. Запущена модель 4 жовтня 1997 року. Викид хімікатів цієї машини менший від звичайних на 90%. Toyota Prius розроблена як більш екологічно чисте авто, ніж звичні нам бензинові транспортні засоби, що не позначилося на продуктивності, вартості і комфорті.

Найнижче авто

Японці створили машину заввишки 45,2 см. Вона потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як найнижча автівка, на якій дозволено їздити звичайними дорогами. Mirai сконструювали студенти курсу автомобільної інженерії вищої школи в місті Асакучі в листопаді 2010 року. Назва машини перекладається з японської як «майбутнє».

Двигун найнижчого автомобіля в світі «харчується» від 6 акумуляторів.

Найвища швидкість

Енді Грін – англійський пілот і автогонщик. 15 жовтня 1997 року на турбокарі Thrust SSC встановив світовий рекорд наземної швидкості, також уперше перевищивши швидкість звуку на автомобілі. Це досягнення стало кульмінацією шести років роботи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, цікаво знати
В тему