Поради

Як правильно засмагати і не згоріти на сонці влітку?

Як правильно засмагати і не згоріти на сонці влітку?

Вирушаючи на море, ми сподіваємося не тільки зняти напругу і поправити здоров'я, але й отримати красиву шкіру приємного золотистого відтінку. Для подібного результату необхідно знати, як правильно засмагати, інакше можна просто обгоріти і покритися непривабливими плямами.

Найкраще виходити засмагати в ранкові години. Зокрема, з 8-ї до 11-ї ранку – найкращий час. Повітря вранці ще свіже, а сонце злегка пригріває, не дозволяючи шкірі обгоріти. У денні години ??(з полудня до 16-ї) засмагати не можна. Ультрафіолетове проміння в цей час стає прямим і довгим, воно несприятливо впливає на шкіру і може призвести до теплового удару. Ввечері сонце знижує свою активність, і знову настає зручний час для засмаги.

Крім того, засмагати потрібно, починаючи з 15 – 20 хвилин, поступово збільшуючи час перебування на сонці до години. Не варто відразу виходити під відкрите сонце. Для першого разу цілком достатньо косих променів, що потрапляють під пляжну парасолю.

Не можна відправлятися на пляж відразу після обіду або натщесерце, краще почекати близько півгодини після прийому їжі.

  • Перед відправленням на море проведіть м'який пілінг усього тіла відповідним скрабом. Процедуру не слід повторювати до повернення з морського курорту, щоб уникнути травмування шкіри.
  • Перед виходом із дому в сонячний день не можна вмиватися з милом і користуватися косметичними засобами на спиртовій основі, які сильно сушать шкіру.
  • Користуйтеся сонцезахисним засобом із SPF не менше 40 одиниць. Наносьте його кожні 1,5 години і після водних процедур. Обличчя й губи потребують сильнішого захисту.
  • Після купання в морі прийміть душ, витріть шкіру і нанесіть сонцезахисний крем.
  • Загоряючи на пляжі, виберіть місце подалі від води. Водна поверхня відбиває сонячні промені, посилюючи їх активність.
  • Частіше міняйте позу, щоб не згоріти.
  • Більше пийте, щоб уникнути зневоднення організму.

Як би сумно це не звучало, ніжитися під сонячними променями можна не всім. Протипоказана засмага при наявності таких захворювань: злоякісні і доброякісні пухлини, захворювання жіночої статевої системи (міома, ерозія), гостра форма туберкульозу, гіпертонія, серйозні шкірні захворювання (псоріаз, дерматит), захворювання щитовидної залози, цукровий діабет, інфекційні захворювання (мононуклеоз, вітряна віспа, гепатит), підвищена температура тіла, психоневрологічні хвороби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали