Поради

Хом’ячок: де, скільки і як гуляти?

Хом’ячок: де, скільки і як гуляти?

Щоб життя вихованця було щасливим, необхідно створити комфортні умови. Хом’яки дуже активні, а тісна клітка не задовольняє їхніх потреб у русі. Тому іноді їх потрібно випускати на прогулянку.

Скільки триває прогулянка?

На природу малюка краще виносити в теплу і суху погоду, а вдома можна випускати щодня на 15 – 20 хвилин. На варто організовувати прогулянки тривалістю більше години, адже улюбленець втомиться.

У кімнаті

Звільніть приміщення від проводів, цінних речей, меблів, отруйних порошків, побутової хімії.

Якщо залишити гризуна без нагляду, він зіпсує крісла та дивани, прогризе в них дірки і забереться всередину, аби влаштувати там гніздо. А звідти його складно «викурити».

На вулиці

Встежити за вихованцем на природі складніше, ніж у чотирьох стінах. Берегти хом’ячка слід від котів і собак. А ще тих, хто може наступити на нього.

Прогулянкова куля

Хом’яка поміщають усередину, і він котить кулю, перебираючи лапками. Плюси кулі: обмежена свобода і те, що далеко тваринка не втече, якщо випустити з поля зору на хвилину. А ще кулю у траві помітити легше, а собаці або кішці дістатися до хом’ячка складніше.

Шлейка

Краще використовувати шлею, яка не тільки обертається навколо шиї, а й охоплює тіло. Такий метод надійніший, адже вихованець не зможе далеко втекти і буде під наглядом.

Час для прогулянки краще вибирати після сну, коли хом'як вже пообідав і справив природні потреби. Оскільки гризуни вдень зазвичай сплять, вихованця доведеться обережно розбудити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, тварини
В тему