Поради

9 серйозних захворювань спини

9 серйозних захворювань спини

Болі в спині – проблема, з якою стикаються мільйони людей по всьому світі. Чому ж болять шия чи поперек і що робити для того, щоб позбутися від цієї проблеми?

Остеохондроз

При встановленні цього діагнозу рекомендовані дозовані фізичні навантаження, а також застосування спеціальних фізіотерапевтичних методик лікування.

Міжхребцева грижа

При підозрі на міжхребцеву грижу необхідно звернутися до лікаря. Можливо, хворому потрібне хірургічне лікування.

Сколіоз

Терапія при сколіозі передбачає виконання спеціальної лікувальної гімнастики, застосування фізіотерапії, носіння корсетів. Сколіоз – прогресуюче захворювання, тому до лікаря потрібно звернутись якомога раніше.

Остеоартрит

Це хронічний недуг суглобів, який вражає шийні та нижні поперекові відділи хребта. Нерідко хворих турбують хронічний біль унизу спини або в ділянці шиї.

Компресійний перелом

Компресійний перелом тягне за собою гострі болі, які можуть непокоїти хворого протягом тривалого періоду. Лікування часто проводиться в умовах стаціонару.

Хвороба Бехтерєва

Характеризується безперервною напругою і болями в спині та стегнах. Це хронічне захворювання, яке вимагає медичного втручання вже на ранніх стадіях. Що раніше ви звернетеся до лікаря, то успішнішим буде результат.

Інфекційні ураження хребта

Якщо у вас болить спина на тлі підвищення температури тіла, то це може бути симптомом інфекційного ураження хребта.

Хвороби ШКТ

При хворобах травної системи часто відзначається біль у міжлопатковій зоні, а іноді у людини болить поперек, що помилково приймають за радикуліт.

Спондилолістез

В цьому випадку людині дошкуляють хронічні болі в спині. Хворому необхідно пройти комплексне лікування.

Варто знати, що малорухливий спосіб життя також може спричинити біль у спині. Зазвичай проблеми із хребтом мають офісні працівники, які до того ж і сидять на незручних стільцях.

Лікарі рекомендують 3 – 5 разів під час робочого дня здійснювати 5 – 10-хвилинні перерви на розминку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, хвороби, захворювання, лікування
В тему

Останні матеріали