Поради

Вибираємо скатертину на кухню

Вибираємо скатертину на кухню

Вона має бути гарною, але при цьому практичною.

Скатертина з бавовняною основою і тефлоновим покриттям. Такі вироби водонепроникні, не ковзають на поверхні столу, не бояться масних плям і гарячого посуду. Їх можна прати при температурі 40 градусів, прасувати гарячою праскою з виворітного боку.

З поліестеру. Така скатертина не зсідається, не мнеться, добре відпирається, не вимагає прасування і довго служить. Але її не можна кип'ятити.

Скатертини з ПВХ невибагливі у догляді, не мнуться, але бояться високих температур. Прасувати їх можна тільки через мокру ганчірку ледве теплою праскою.

Скатертини з бавовни на кухонному столі виглядають дуже ошатно і святково. Матеріал легко прасується, але зсідається при пранні. Краще, звичайно, використовувати таку скатертину не щодня, а для особливих приводів. Прати рекомендують при температурі не вище 90 градусів, прасувати – з виворітного боку. 

Льон, жаккард – дорогі натуральні і дуже примхливі тканини. Зсідаються сильніше, ніж бавовна. Термін служби таких скатертин зазвичай невеликий. Прати потрібно в машинці при температурі 40 – 60 градусів на дбайливому режимі, прасувати дуже важко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, кухня, аксесуари
В тему