Поради

Взуття не не один сезон: якісний догляд

Взуття не не один сезон: якісний догляд

Чимало з нас надають перевагу взуттю із натуральної шкіри, адже воно зручніше та довше носиться. Проте термін користуванням таким взуттям напряму залежить від догляду.

Навіть чудові шкіряні черевики у невмілих руках можуть прослужити лише сезон.

Отож, чого ж «боїться» взуття із натуральної шкіри? Перш за все, вологи – погано просушені мешти при носінні розтягуються та деформуються. Небезпечним для взуття є силікон, яким просочені губки для догляду. Він забиває пори, перешкоджаючи виведенню вологи (це не стосується лакованого взуття). Також  «ворогами» шкіряного взуття є бензин, ацетон та хлорка, які знищують колагенові волокна.

Аби ваші черевики якнайдовше виглядали красиво, варто дотримуватись декількох правил:

  1. Чистіть їх відразу після повернення додому. Деякі види забруднень можуть залишити незмивні сліди, якщо від них не позбутися відразу.
  2. Захисні засоби варто наносити за декілька годин до виходу із дому.
  3. Сушити взуття зі шкіри можна тільки в природних умовах, уникаючи пересушування.
  4. Зберігати взуття потрібно в картонних коробках, попередньо добре висушити, змастити пом’якшувальним кремом і вставити всередину колодки або щільно набити папером.

Звичайно, кожен тип шкіри має свої особливості догляду. Так, наприклад, вироби із гладкої, необробленої шкіри можна мити з використанням слабкого мильного розчину. Після поверхню слід протерти вологою губкою і витерти насухо паперовою серветкою. Взуття із замши та нубуку можна чистити лише після просушування, а носіння лакованого взуття має обмеження у температурах – не нижче -10°С та не вище 25°С. Під впливом позамежних температур лак може просто потріскатись.

Наостанок лайфхаки з догляду. Потьмяніли лакові туфлі – потріть їх розрізаною навпіл цибулиною, а потім відполіруйте ганчірочкою. Колір білого взуття можна врятувати завдяки простій суміші яєчного білка та молока, просто протріть м’якою губкою свої черевики і відразу побачите результат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали