Поради

Візит до стоматолога: що варто знати

Візит до стоматолога: що варто знати

Візит до стоматолога – серйозна подія для тих, хто страждає від дентофобії. Аби прийом був ефективним і комфортним, важливо знати кілька простих правил.

«Ні» алкоголю

Напідпитку не страшно? Насправді алкоголь вживати заборонено: він може блокувати знеболювальне, що зробить лікування болючим або взагалі неможливим.

А ще стоматолог має повне право відмовитися лікувати сп’янілого клієнта, особливо якщо той не може адекватно відповідати на запитання і виконувати вказівки.

Час відвідування

Виберіть час візиту до дантиста так, щоб після нього вам не потрібно було багато розмовляти. Іноді через анестезію говорити складно, принаймні протягом перших годин.

Поїжте перед візитом

Після відвідин стоматолога якийсь час не можна їсти. Тому про обід краще подбати заздалегідь. Окрім того, на повний шлунок людина зазвичай краще переносить знеболювальне. А ще менше виділяється слина, яка заважає працювати лікареві.

Почистіть зуби

Це слід зробити не тільки вранці, але і безпосередньо перед походом до стоматолога. Так лікар краще побачить проблеми: їх не ховатимуть залишки їжі і зубний наліт. Та й стоматологу приємніше працювати із чистими зубами.

Необхідні предмети

Страждаєте хронічними захворюваннями? Візьміть препарати першої необхідності. Якщо хвилюватися вам нема про що, то прихопіть паперові чи вологі серветки.

Питання

Лікар розпитуватиме про проблеми зі здоров’ям. Питання при цьому можуть бути не тільки про зуби, адже на них часто впливають хвороби інших органів.

Наприклад, пацієнтам, які приймають гормональні препарати, не завжди дозволена анестезія, а у вагітних або мам, які годують, узагалі дуже багато нюансів лікування.

Чесно відповідайте про гігієну порожнини рота: як часто і як довго чистите зуби, яку щітку і пасту використовуєте. Саме стоматолог зможе навчити вас правильної гігієни ротової порожнини і підкаже, які засоби для цього краще використовувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, , лікування
В тему