Поради

Як вибрати корм для рибок?

Як вибрати корм для рибок?

Сьогодні в зоомагазинах представлена велика кількість різноманітних кормів для акваріумних рибок. Риб’ячу їжу випускають у вигляді таблеток, чипсів, паличок, пластівців, є подрібнений і гранульований корм.

Як же розібратися в усій цій різноманітності?

  • Таблетки – підходить для донних рибок, креветок і равликів. При потраплянні в акваріум таблетка падає на дно. Тому інші рибки можуть не помітити їжу.
  • Чипси або пластівці поступово занурюються у воду та підходять для рибок, які плавають у середній частині акваріума (півники, гупі, гурамі, орнатус й інші). Такі корми мають невисоку живильну цінність і можуть забруднювати фільтри й воду.
  • Палички та гранули смакуватимуть і великим, і малим рибкам. Вони розбухають і збільшуються, тому не давайте їх багато.
  • Подрібнений (мікрокорм) призначений для годування молодих рибок (мальків). Він забруднює воду в акваріумі та осідає на дно.

Як годувати рибок сухим кормом?

  1. Головне правило при годуванні рибок – не перегодовувати! Рибки не здатні контролювати відчуття ситості, а це може призвести до ожиріння і загибелі.
  2. Годувати дорослих риб можна 1–2 рази на день (мальків – частіше).
  3. Обсяг корму за одне годування має бути з’їдений рибками за 2–3 хвилини.
  4. Корм не повинен опускатися на дно. Для годування донних риб використовуйте корми у таблетках.
  5. Залишаєте дім на кілька днів? Є спеціальні таблетовані корми, які складаються із частинок корму. За рахунок високого ступеня стиснення при виробництві вони відокремлюються у воді шар за шаром і таким чином сприяють годівлі порціями протягом тривалого часу (7–14 днів залежно від виробника).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, тварини
В тему