Поради

Штори можуть збільшити кімнату

Штори можуть збільшити кімнату

Кімната без штор виглядає бідно та незатишно! Недарма ж дизайнери, працюючи над інтер’єром, звертаються до цього декоративного елементу не лише через те, що він додає стилю приміщенню, а ще й тому, що за допомогою гардин можна істотно виправляти недолік маленької кімнати.

Як збільшити кімнату за допомогою штор?

  • Поставили перед собою завдання візуально збільшити висоту стелі, зробити кімнату просторішою та світлішою? Тоді максимально високо прикріпіть карниз.
  • Кольори тканин повинні бути світлих тонів, обов’язково з вертикальним візерунком.
  • Штори додадуть кімнаті простору, якщо будуть розташовуватися по обидва боки вікна.

  • Збільшити висоту стелі візуально можна, правильно підібравши ламбрекени. При цьому обирайте поєднання, в якому колір ламбрекенів контрастний тону основної композиції або темніший від нього.
  • Розширити кімнату й віконний простір можна карнизом, який виходитиме за межі віконної пройми. Маленьку кімнату зроблять ширшою гардини від стіни до стіни. При цьому тканина повинна торкатися підлоги, а колір підберіть на тон-два темніший у порівнянні зі стінами.
  • Візуально розширять межі зав’язки для штор. При цьому не важливо, якими вони будуть: окремим предметом декору яскравого контрастного кольору чи, навпаки, виконаними в одній гамі із занавісками. Матеріал зав’язок також не має значення. Головне – правильно їх розташувати. Затягніть їх на відстані 10 – 20 см нижче від підвіконня. Якщо ж розташувати посередині, то це дасть протилежний результат.
  • Збільшити кімнату можуть штори з вертикальними прикрасами (оборки, рюші, стрічки).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, штори, декор
В тему