Поради

Розкіш італійських штор

Розкіш італійських штор

Італійські штори вигадали ще декілька сторіч тому, але і сьогодні вони не втратили популярності. Такі фіранки вдало вписуються як у класичні інтер’єри, так і підкреслюють привабливість сучасного мінімалізму і хай-теку.

У спальні такі ансамблі надійно захистять від яскравого сонця, шуму з вулиці та цікавих поглядів. Для кімнати відпочинку краще обрати штори із щільної тканини, але не важкі: це додасть декору витонченості.

У кімнаті, призначеній для прийому гостей, італійські фіранки повинні виступати як прикраса. Правильно підібраний ансамбль пожвавить інтер’єр. Аристократичний шик забезпечать червоний, коричневий і бежевий кольори.

Для кухні рекомендується використовувати прозорі та напівпрозорі тканини. А от від дрібного малюнка необхідно відмовитися: він створить ефект забрудненості.

Серед основних переваг італійських штор:

  • Систему не потрібно розсовувати і зрушувати. Вдень полотнища просто підв’язують, а на ніч їх можна розпускати.
  • Конструкції нема потреби «смикати», тому вони практично не зношуються і служать довгі роки.
  • Фіранки не займають багато місця, добре пропускають світло (що вище розмістити зав’язки, то світлішою буде кімната), здатні маскувати непривабливий карниз або дефекти на стіні.
  • Таке пошиття візуально розширює віконний отвір, а драпірування додає приміщенню аристократичності.
  • Італійські штори ідеально впишуться у приміщення будь-якого планування. Такий варіант можна використовувати навіть для декорування арок. У цьому разі краще вибрати асиметрію. Розкішно виглядають тканини одного відтінку, але різної текстури, наприклад блискучий і матовий шовк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, штори, італія
В тему