Поради

Двері за власним дизайном

Двері за власним дизайном

Двері – це обличчя вашого дому. І прикро, що більшість вхідних дверей не мають характеру… Щодня нас зустрічають чорні, сірі чи коричневі кольори. А уявіть, як приємно було б відчиняти двері, які ваблять ваші очі різнобарв’ям відтінків та казковістю малюнків?

Навіщо розфарбовувати двері? В бюджет капітального ремонту не завжди кошти, які ви маєте змогу виділити на нові вхідні двері. Тим паче, якщо ваші двері з металу, який характеризується надійністю та довговічністю. Відтак після старі двері можуть неприємно виділятися на фоні нових стін.

Єдиний спосіб оновити добротні двері – перефарбувати їх. Таке рішення має два величезних плюси. Перший – ви зможете вибрати тон самостійно, а отже колір дверей пасуватиме до загального екстер’єру. Друга перевага: така обновка стовідсотково перетвориться в родзинку вашого дому. Єдиний нюанс, металеві двері дещо тяжче фарбувати ніж дерев’яні. Відтак, потрібна неабияка підготовка.

Як перефарбувати металеві двері?

  • Усуньте з полотна фурнітуру, яку можна від’єднати (ручка, вічко, декор). Так буде простіше фарбувати самі двері, причому самі деталі залишаться не заляпаними фарбою.
  • Ретельно помийте та зачистіть двері від бруду та пилу.
  • Якщо ви вже раніше фарбували двері, то слід зняти шар старої фарби. Максимально видаліть іржу. В цьому вам допоможе наждачний папір.
  • Обов’язково використайте знежирювальну речовину.
  • Фарбувати потрібно зверху вниз. Так не залишиться потьоків.

Яку фарбу обрати?

Найдешевша фарба – нітроемаль. При невеликих затратах можна досягти хорошого результату. Проте такий матеріал дуже чутливий. Його легко пошкодити, а з часом він втрачає колір. Кращими якостями можуть похвалитися олійні фарби, на емальній чи алкідній основі. Така фарба швидко сохне та стійка до вигоряння та механічних пошкоджень. Окрім того, така фарба має блискучу структуру.

Графітові фарби відмінно лягають на металеву поверхню. Такий варіант має відмінну зносостійкість і дуже тривалий термін експлуатації.

Можна використовувати автомобільні фарби. Вони наносяться на поверхню за допомогою аерозольних балонів або пульверизаторів. Такий варіант має найвищі характеристики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему