Поради

Золота ванна - розкіш та грайливість

Золота ванна - розкіш та грайливість

З чим у вас асоціюється золото? Це влада, розкіш, незалежність… Золотий колір благотворно впливає на психіку людини. Він додає впевненості та сприяє розважливим рішенням.

Ті, хто готовий перетворити свою ванну на королівську купальню, повинен дотримуватися таких правил:

Дизайнери радять:

  • Золотий колір личитиме тільки великим приміщенням. Лише у просторих кімнатах відкриється уся розкіш благородного металу. В маленьких ваннах золотий колір виглядатиме нав’язливо.
  • Золотий колір досить багатогранний. Проте, обираючи такий стиль для інтер’єру ванної кімнати, віддайте перевагу світлим відтінкам. Чому? Штучне освітлення спотворює темні тони, а для природнього світла у ванні завжди не вистачає вікон.
  • Не переборщіть із блиском, інакше з грайливого інтер’єр перетвориться у несмак. Краще чергуйте золото з іншим кольором, при цьому уникаючи пропорції 50/50.

  • Багато уваги приділіть освітленню. Тьмяна кімната виглядатиме бідно, навіть незважаючи на багатий інтер’єр.
  • Не забувайте про те, що золото дуже вибагливе до стилю. Елементи інтер’єру повинні бути витримані в одній манері.

Купити сантехніку золотого кольору, з можливостями сучасного світу, дуже просто. Однак, якщо вам не вдалося знайти ванну чи раковину дорогого, жовтого кольору, тоді доповніть дизайн позолоченими змішувачами. В якості додаткового декору також підійдуть золоті рами для дзеркал, тримачі для щіток чи склянок, меблеві та дверні ручки.

Найпростіший спосіб дотриматися стильового рішення – плитка. Її викладають на одну зі стін чи використовують як бордюр. Ефектно виглядатимуть металеві смуги та мозаїчні панно.

Грайливе золото відмінно поєднується з теплими, світлими пастельними тонами. Для тих, хто бажає чогось темнішого, підійде кава або шоколад. Освіжають інтер’єр теракотові відтінки. Прихильникам класики варто поєднати золотий із чорним чи білим. Додатковим кольором послужать фіолетовий, рубіновий чи смарагдовий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему