Поради

Плетені меблі надають легкості

Плетені меблі надають легкості

Асоціюєте плетені меблі з дачею? А даремно! Сьогодні «плетінка» присутня чи не в усіх дизайнерських рішеннях.

Меблі, виплетені з рослинного матеріалу, використовувалися з давніх часів. Перші такі предмети вжитку з’явилися ще у Стародавньому Римі в оселях бідняків. Згодом витончені й ажурні плетені меблі перекочували в маєтки заможних римлян. А в епоху колонізації вони з’явились і в європейських помешканнях.

Пік популярності меблів із лози припав на початок ХХ століття. Тоді плели все: від скринь і диванів до дитячих колисок. Особливу любов отримали крісла-качалки. Так було аж до початку Першої світової війни. Тоді краса і комфорт відійшли на другий план.

На кілька десятиліть мистецтво плетіння меблів було забуте. Після Другої світової праця дизайнерів знову стала затребуваною, а давнє ремесло плетіння відродилося.

Плюси та мінуси плетених меблів

Серед експлуатаційних плюсів можна відзначити довговічність і екологічність, здатність витримувати величезні навантаження (іноді й 700 кг), підлаштовуватися під тіло людини. Такі речі можна використовувати як у приміщенні, так і на вулиці. При належному догляді терміни використання сплетених із ліани або лози пуфів, крісел, диванів дотягує до 30 років. Міцними ж вони є не тільки завдяки вихідному однотипному матеріалу, а й тому, що в плетених предметів немає стиків. Навіть великі плетені вироби дуже легкі, що дозволяє запросто переставляти їх, наприклад, до приходу гостей.

Правила плетених меблів у інтер’єрі

  • Не перевантажуйте кімнату зайвими речами. «Плетінка» призначена для створення відчуття легкості.
  • Одна плетена річ загубиться в інтер’єрі та не зможе створити потрібної атмосфери.
  • Плетені меблі погано поєднуються з такими сучасними стилями, як модерн, поп-арт, ф’южн чи хай-тек. Проте стануть акцентом для класики та навіть лофту.

  • Меблі з лози чи ротангу не варто поєднувати із химерним і важким декором: картинами в золотих рамах, шторами з блискучих і щільних тканин, золотою та срібною вишивкою або бахромою, складними аксесуарами, килимами, пледами.
  • Плетені предмети інтер’єру – вдала ідея для створення легкої атмосфери сімейного спілкування, тому у вітальні їх бажано розставити півколом або колом, щоб співрозмовники бачили одне одного.

  • Такі меблі ідеально поєднуються з натуральними матеріалами.
  • Декор підбирайте так, щоб він не глушив красу плетених меблів, а підкреслював її.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему