Поради

Класичний буфет – правильне рішення для сучасної вітальні

Класичний буфет – правильне рішення для сучасної вітальні

Якому предмету меблів належить титул «найзатишнішої речі»? Звичайно, це буфет! Проте буфет не лише додає затишку вашому дому, а й стає незамінним помічником кожної домогосподарки. Ті, хто вважає, що серванти залишилися у бабусиних кухнях, помиляються. Сьогодні буфети знову у моді.

Сервант – важливий елемент для інтер’єру модерну та класики. Він вдало підкреслює стиль та перетворюються на ефектний акцент. Буфет – це шафа, призначена для зберігання посуду, столового текстилю, продуктів чи іншого кухонного приладдя.

Знизу розташована містка тумба з висувними ящиками. Зверху відкриті полиці або шафка з дверцями. Часто посередині залишиться вільний простір з глибокою нішею. Цю форму буфет отримав ще в XVII столітті і з того часу залишився незмінним. Такий фасон популярний і сьогодні.

Поради при покупці:

  • Купуючи буфет, задумайтесь, з якою метою ви будете його використовувати. В ньому можна зберігати не лише посуд, а і книги, косметику, побутові прилади. Поміркуйте над тим, які речі ховаєте, а які виставите на показ.
  • Хочете демонструвати гарні речі, тоді підберіть модель з вітринами. Оригінально виглядає сервант з підсвічуванням. Тим паче, що колір світла можна обрати самостійно, залежно від інтер’єру дизайну.
  • Будете зберігати у серванті багато речей? Тоді обирайте містку шафу з закритими стулками. Прослідкуйте, щоб фурнітура була якісною, адже доведеться часто відчиняти дверцята та витягувати шухляди. Для такого буфету краще обрати матове скло.
  • У простору та світлу кімнату купуйте великогабаритний сервант. Він чудово доповнить інтер’єр. Колоритно виглядатимуть два невеликих серванти, розташованих поряд. Між ними можна встановити тумбу, вазу чи дзеркало.
  • Маленькі кімнати краще не обтяжувати масивними меблями. Оберіть елегантний, тонкий буфет зі світлого дерева. Також в такому випадку купуйте сервант без розписів та додаткового декору.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему