Люди

5 коханих жінок геніального Володимира Івасюка

5 коханих жінок геніального Володимира Івасюка

Життя автора легендарного хіта «Червона рута» Володимира Івасюка оповите таємницями через його загибель.

Музикант так і не встиг одружитися, але у його житті було багато жінок. Чому про останнє кохання Івасюка не згадують його рідні і чим так заворожував жінок молодий музикант – читайте далі. Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Перше своє кохання Івасюк зустрів на уроках гри на скрипці, коли йому було 6 років. Золотоволосу Людмилу Шкуркіну Івасюк кохав за вроду. Вони після уроків разом грали пісні The Beatles. На 16-ліття Івасюк написав дівчині пісню. Цією парою захоплювалося все місто Кіцмань.

Після школи шляхи Володі і Люди розійшлися. Вона поїхала вчитися на театральний факультет до Києва, а він обрав медичний у Чернівцях.  Був період, пара знову почала ближче спілкуватися й навіть думала про одруження, однак до цього не дійшло.

У медуніверситеті Івасюк познайомився з одногрупницею Марійкою Соколовською. Закохані студенти весь час проводили разом. Вони сиділи поруч на парах, ввечері ходили на репетицію ансамблю, навіть у вихідні не розлучалися. Марійка допомагала Володі з навчанням і ділилася конспектами, адже його у той час вже більше цікавила музика, аніж медицина. Саме Соколовська першою побачила текст пісні «Червона рута», який композитор підписав «Мусі від Володі».

Проте Марійка ще студенткою одружилася з викладачем, а Володя, як справжній джентльмен, відправив Мусі вітальну телеграму зі Львова.

У житті композитора була ще одна золотоволоска – Ніна Щербакова. Якось Володя повіз її у Карпатські гори, після чого надихнувся на написання пісні «Я піду в далекі гори». Стосунки з Ніною у Володі були теплими навіть після того, як вона вийшла заміж.

Також Івасюку дуже сподобалася гостра на язик журналістка молодіжної газети «Молодий буковинець» Галина Тарасюк, з якою він познайомився восени 1970 року. «Я вперше зустріла свого ровесника, який був розумний, талановитий та благородний», – розповіла про Івасюка Галина.

Івасюк та Тарасюк дуже підходили одне одному. Дівчина писала новели, а хлопець – пісні. Вони вели літературні бесіди, обговорювали нові книжки та просто насолоджували компанією одне одного.

Однак у сім’ю ці стосунки не переросли. Володя поїхав до Львова. А в Галі помер тато, сильно захворіла мати, і догляд за молодшими братом і сестрою лягли на плечі дівчини. Після того, як Галя вийшла заміж, Івасюк з нею випадково зустрівся. Тоді колишні закохані навіть затанцювали один танець. Івасюк присвятив Галі пісню «Пісня буде поміж нас», але про це жінка дізналася аж після смерті композитора.

Останнє кохання композитора – Тетяна Жукова. Для святкового концерту на телебаченні Володя шукав співачку, яка б мала схожий голос до Софії Ротару, і йому порадили Таню.

Їхні стосунки тривали 6 років. Це було найдовше та найпристрасніше кохання Івасюка. Володя хотів одружитися з Танею, навіть сказав їй про це, однак згодом передумав. Бо категорично проти цього союзу були батьки Івасюка, які вважали: в Тані «погана репутація». Жукова справді мріяла про славу і могла просто скористатися Івасюком задля кар’єрного просування.

Після серйозної розмови з батьком Івасюк навіть потрапив у психіатричну клініку, звідки сам подзвонив Жуковій, клявся їй у коханні й кликав заміж.

Але… 24 квітня 1979 року Володимир Івасюк зник. Його тіло знайшли повішеним у лісі біля Львова 18 травня. Спершу слідство заявило, що Івасюк скоїв самогубство через «психічні розлади». Та після проголошення Незалежності України справу почали знову розслідувати, і з’ясувалося, що Володю повісили, коли він уже був мертвий. Припускають, що Івасюка вбили співробітники КДБ.

Підготувала Ірина Світляковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Життя, музика
В тему