Люди

Історія бійця «Ді Капріо» з Волині

Історія бійця «Ді Капріо» з Волині

До повномасштабного вторгнення 34-річний Володимир з Волині працював водієм.

Нині боєць — старший оператор протитанкового ракетного комплексу у 100-й бригаді тероборони. Побратими називають бійця "Ді Капріо", - інформують у Регіональному управлінні Сил територіальної оборони "Захід".

Такий позивний волинянину дав командир взводу через візуальну схожість з американським актором.

Зі слів Володимира, про акторство ніколи не задумувався, з дитинства чоловік захоплювався автомобілями. У цивільному житті багато років працював водієм, але на передовій, каже боєць, опанував інший фах.

"Робота протитанкіста, на мій погляд, цікавіша, ніж у звичайного стрільця-піхотинця. Звісно, носитись із боєкомплектом чи NLAW-ом важко фізично. Натомість цікавіше "зловити" й уразити російського танка", — говорить волинянин.

Володимир додає: перевагою військ тероборони вважає те, що усі бійці з однієї місцевості і в одному батальйоні можна зустріти колег, сусідів, друзів чи знайомих.

"Усі ми тут стоїмо за якусь ідею, — каже боєць. — Я хочу, щоб усі ми жили у незалежній та розвинутій країні без російських загарбників. Мабуть, заздрість їм заважає бути нормальними людьми".

Вдома на військового чекають дружина і двоє дітей.

До слова, в квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на Сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

У вересні 2023-го тероборонівці з допомогою дрона знищили бліндаж російських військових. У знищеному бліндажі був особовий склад однієї з бригад рф. У жовтні 2023-го тероборонівці знищили танк військ рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Волинь
В тему