Люди

Найкращу воротарку України рідна матір залишила у пологовому

Найкращу воротарку України рідна матір залишила у пологовому

45-річна Надія Гагаєва з Полтави – майстер спорту з хокею на траві та чемпіонка з плавання. Надія завжди присвячувала свої перемоги у спорті родині, яка її вдочерила. Та, незважаючи ні на що, їй завжди хотілося познайомитися з жінкою, яка залишила її в пологовому будинку. І дізнатися відповідь на єдине питання: «Чому?»

Досягла висот у спорті завдяки прийомному батькові

Надія з’явилася на світ у Києві. Біологічна матір залишила її прямо у пологовому і відтоді жодного разу не з’явилася у її житті. Пізніше дитину удочерила сім’я з Полтави. Прийомний батько розповідав їй про те, що вона народилася із запаленням легень і її дивом вдалося врятувати. До самої його смерті вони мали чудові стосунки з ним. Саме прийомний батько віддав Надію на плавання і завжди підтримував у всьому. Завдяки йому вона швидко змогла досягти висот у цьому спорті. Пізніше почала займатися досить рідкісним видом спорту – хокеєм на траві. Три роки поспіль Надію Гагаєву визнавали найкращою воротаркою України. Жінка дуже вдячна прийомному батькові. З матір’ю, що її вдочерила, у них не такі теплі стосунки, але вони спілкуються.

Після смерті прийомного батька Надія почала шукати свою біологічну сім’ю. Вона їздила до Дитбудинку і зверталася на різні програми, але нічого не виходило. Лише нещодавно у студії телепрограми «Таємниці ДНК» Надія вперше за 45 років зустріла свою рідну матір. Щоправда, 72-річна жінка і гадки не мала, хто її розшукує. Принаймні, було помітно, що вона дуже нервує. Коли ведуча почала розпитувати її про сім’ю, не захотіла розповідати, лише сказала, що має двоє синів. 

Тягала мішки, аби зірвати вагітність

Коли до 72-річної жінки підійшла Надія і пояснила, що шукає свою біологічну матір, яка залишила її 1976 року в пологовому, та раптово встала і пішла до виходу. Фактично вдруге тікаючи від своєї рідної доньки!

Щоправда, уже поза камерою жінка таки зважилася на одкровення з донькою.

– Розумієш, у  мене не було чоловіка, не було де жити. Я боялася своїх батьків, я тягала мішки, пила все, щоб тільки зірвати цю дитину. Родила я раніше від терміну, прямо на вулиці. Куди мені було дітися з цією дитиною? – таке болюче пояснення від матері довелося почути Надії.

– Тобто я була не бажана дитина для вас? Ви і тоді від мене відмовилися, і сьогодні при всіх вдруге від мене відмовилися? – запитала зі сльозами на очах Надія.

– Я досі відповідаю за свої гріхи, мучусь все життя з цим і не знаю, як з цим жити далі. Я б хотіла з тобою спілкуватися далі, – продовжувала виправдовуватися жінка.

– Я 45 років вас шукала, – сказала, плачучи, Надія і пішла геть.

Попри невтішний фінал зустрічі, Надія Гагаєва нарешті почувається полегшено, адже почула відповідь на найголовніше питання свого життя.

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, полтава, спорт
В тему