Люди

Облисівши від раку, зустріла своє кохання та народила дитину

Облисівши від раку, зустріла своє кохання та народила дитину

У 24 роки модель почула діагноз «онко». Але навіть без волосся та брів вона зуміла закохати в себе майбутнього чоловіка та, попри невтішні прогнози лікарів, завагітніла

Дарина Мітченко з Харкова кинула виклик раку, поголила голову, написала на ній маркером «рак-дурак» і створила в соцмережі проєкт, за допомогою якого мотивувала людей з таким же діагнозом боротися з хворобою.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

Узяла участь в конкурсі «Міс Україна»

6 років тому в Дарини виявили рак – лімфому Ходжкіна (злоякісні пухлини лімфатичної системи). Дівчині тоді було лише 24 роки. Для молодої перспективної моделі і блогерки спочатку це стало ударом. Але дівчина швидко оговталася, взяла себе в руки і стала боротися за своє здоров’я і повноцінне життя. Її чекали місяці хіміо- та променевої терапій.

Сил надавала підтримка батьків та підписників у соцмережах, які мотивували дівчину не здаватися.

Тож Дарина вирішила кинути виклик хворобі, поголила голову, написала на ній маркером «рак-дурак» і створила в соцмережі проєкт #ракдурак, за допомогою якого мотивувала людей з таким же діагнозом боротися з недугою. Після успішного лікування Дарина продовжила модельну кар’єру, ба більше – взяла участь в конкурсі «Міс Україна». Нині веде активний здоровий спосіб життя й успішно поєднує модельний бізнес із родиною. Так, з родиною, бо у серпні 2018 року вона вийшла заміж за бізнесмена Володимира Пахомова, з яким зустрічалася кілька років. Чоловік закохався в неї не тоді, коли вона була здоровою моделлю, на яку задивляються багато чоловіків. Вони познайомилися тоді, коли дівчина хворіла і проходила хіміотерапію. Володимир тоді прилетів із Канар до батьків у гості. За Дариною він спостерігав у соцмережах. Запропонував просто зустрітися, провідати її, прогулятися. Дівчина тоді була без волосся і брів, сильно набрала вагу від гормонального лікування.

– Навряд чи у нього були романтичні почуття до мене. Йому просто хотілося від душі мене підтримати. Ми прогуляли з ним п’ять годин, сміялися. Потім листувалися. Рік не бачилися. У програмі «Сюрприз» з Машею Єфросиніною на телеканалі СТБ виконали мою мрію і подарували подорож у серф-табір у Португалії, де я просто закохалася у серфінг. А Вова в той час був на Канарах, це не далеко від Португалії, і запропонував прилетіти. Я ж погодилася. І через 12 днів із Канар ми вже поверталися разом. З цього моменту не розлучалися, – розповідає Дарина.

Протягом року дівчину вводили у штучний клімакс

Через сім місяців Володимир зробив коханій пропозицію. І вона погодилася, хоча лікарі попередили, що дівчина може ніколи не мати дітей. Оскільки Дарина проходила серйозну, агресивну хіміотерапію, її протягом року вводили за допомогою уколів у штучний клімакс. 

– Уявіть, мені було 25 років, а мене вводять у клімакс, як жінку, старшу від 60-ти. З усіма наслідками – нерви, поганий зовнішній вигляд. Але так вийшло, що мій цикл відновився. Потім потрібно було почекати, бо одразу після одужання вагітніти не можна. І потім лікар дала нам із чоловіком «зелене світло», – продовжує Дарина.

Молода жінка таки завагітніла. При цьому вона продовжувала займатися спортом: ходила на йогу і аквааеробіку. Не обмежувала себе і в солодкому – щодня їла морозиво. Дарина вважає, що дієти і обмеження призводять до розладів харчової поведінки.

– Правильно прагнути не до худоби, а до того, щоб бути здоровою. Я налагодила своє харчування до вагітності. Я не ставила собі жорстких рамок, не прагнула до уявної ідеальності, максимально споживала різноманітну їжу. Тепер усі збожеволіли на вітамінах, добавках. Але всі потрібні речовини містяться в продуктах. Так, бувають дефіцити, які необхідно заповнювати медикаментозно. Але запорука постійного успіху – вміння правильно складати свою тарілку, повноцінну і смачну, – додає модель.

Нині уже 5 років, як хвороба увійшла в ремісію. «Слава Богу, зараз все добре», – каже молода жінка. Діагноз кардинально змінив життя Дарини та її ставлення до багатьох речей. Тепер вона не має сумніву – найдорожче для людини – її здоров’я. І підтримує тих, кого також спіткало онкозахворювання. Спілкується з ними, проводить благодійні акції. Основне, каже вона, – не переставати мріяти про своє життя після одужання, планувати і не давати жодного шансу хворобі.

На початку вересня цього року здійснилося те, про що Дарина мріяла і уявляла ще будучи хворою. Вона стала мамою прекрасної донечки, вщент розбивши всі плани підступної недуги.

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікування, лікарня, Лікарі
В тему