Люди

Хто з відомих людей не зміг сховатися від алкоголізму

Хто з відомих людей не зміг сховатися від алкоголізму

Немає випробування важчого, ніж слава та гроші. І далеко не всі зірки навіть світового рівня змогли гідно пройти це випробування.

Хтось із відомих співаків, акторів і спортсменів ставав психічно не врівноваженим чи надто пихатим. Хтось підсідав на наркотики чи не міг устояти перед безпорадними інтимними стосунками. А ще більше знаменитостей стали рабами алкоголю.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір". 

 

Мама ще малим поїла його алкоголем

Так, на перших шпальтах світових ЗМІ – історія співачки Брітні Спірс. Із юного віку вона почала виступати, гастролювати, заробляти великі гроші. Так само рано стали для неї звичною справою алкоголь, наркотики і цигарки. Але геть утратила над собою контроль співачка після розлучення. Брітні не просто напивалася «в хлам». Вона брала свою маленьку дитину на руки, сідала п’яною за кермо і гасала вулицями. А то повністю голила голову, щоб шокувати не лише рідних, а й армію своїх шанувальників. Коли стало ясно, що вічно п’яна Брітні несе реальну загрозу своїм дітям, чоловік відібрав у співачки малюків (причому на законних підставах), а батько (відповідно до рішення суду) отримав право контролювати кожен крок доньки та кожен долар, який вона хоче витратити. Лише нещодавно Спірс добилася того, що батьківську опіку над нею суд скасував, і співачка, позбувшись алкогольної залежності, стала сама розпоряджатися своїм життям.

У ще жахливішій ситуації опинився всесвітньо відомий боксер Майк Тайсон. Він зізнався, що мати з дитинства поїла його лікером із марихуаною, щоб дитина краще спала і менше просила їсти. З 10 років хлопець уже курив наркотики, а в 13-ть уперше спробував кокаїн. Попри славу, визнання і зароблені боксом мільйони, Тайсон дотепер не може звільнитися від алкогольної залежності. А декілька років тому ледь не вмер від передозування.

 

Кіно принесло їм славу, та не в берегло від спиртного

Відомий французький кіноактор Жерар Депардьє відверто розповідає про своє захоплення алкоголем і не вважає це чимось поганим. Каже, спиртне допомагає йому знімати стрес і розважатися. Подейкують, саме любов до оковитої привела Депарьє в обійми до Путіна. Ба більше, актор навіть хизувався своїм паспортом громадянина РФ. Утім цей пропагандистський «шлюб» тривав недовго. Збагнувши, що нікому з відомих режисерів він не потрібен п’яним, та ще й із російським паспортом, Жерар узявся за голову: продав усе майно в Росії, переїхав до Бельгії – і вже не вихваляється тим, скільки алкоголю може в себе влити.

Трагічно склалася доля й відомого на весь світ хлопчика з різдвяного кінофільму «Сам удома». Маколей Калкін (так звати актора) з дитинства відчув смак грошей, а з підліткового віку пізнав дію алкоголю та наркотиків. Багато разів він намагався позбутися згубних звичок. Але ні найкращі фахівці, ні найдорожчі клініки не змогли йому допомогти.

Преса не раз публікувала фотографії Калкіна, де він то п’яний, то під кайфом. Через це милий колись хлопчик став схожим на безхатька.

 

Горілка привела до тюрми

Але не тільки всесвітньо відомі зірки стали заручниками алкоголю. Пам’ятаєте радянський фільм «Місце зустрічі змінити не можна»? Разом із Володимиром Висоцьким роль красунчика Шарапова у стрічці грав Володимир Конкін. От тільки в реальному житті актор, який зіграв близько 30 ролей, перетворився на п’яницю. Через горілку Конкін став некерованим та агресивним. 2008 року у стані алкогольного сп’яніння він із пневматичного пістолета підстрелив рідного сина. На який би поважний захід не прийшов актор – усюди шукає спиртного. А коли перехилить чарку-другу, поводиться настільки непристойно, що його вже й бояться будь-куди покликати. Більше того, Конкін не соромиться своєї згубної звички. Тож від образу чесного та порядного «опера» не лишилося й сліду.

Зізналася в любові до алкоголю й уродженка Києва, а нині російська співачка й телеведуча Лоліта Мілявська. «Я алкоголік. Можу так себе назвати, – зізналася вона в одному з нещодавніх інтерв’ю. – Але я не вважаю це серйозною проблемою. Бо так: люблю випити, розслабитися, проте жоден алкоголік не скаже, що він залежний. Якщо я так кажу, отже – залежності не маю».

Ще один любитель хильнути зайвого – кіноактор Михайло Єфремов. Він не приховує своєї залежності від горілки. «Алкоголь – чорна пляма на моїй репутації, яку я намагаюся відчистити», – сказав він в одному з інтерв’ю. І саме оковита призвела до того, що Михайло Єфремов, сівши п’яним за кермо, збив на смерть людину. Щоб не опинитися за ґратами, Єфремов навіть змінив свою позицію щодо Путіна та війни на Донбасі. Адже до скоєння смертельної ДТП він постійно критикував владу РФ. Утім 8 вересня Єфремова засудили до восьми років у колонії загального режиму.

Тож чи варта горілка того, щоб поставити хрест на славі та шані і потрапити на старості до тюрми? Відповідь очевидна…

Ніна Грицюк

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголізм, алкоголь
В тему