Люди

Чемпіонка світу з гімнастики Анна Різатдінова розповіла про роман із нардепом та їхнє розлучення

Чемпіонка світу з гімнастики Анна Різатдінова розповіла про роман із нардепом та їхнє розлучення

Чемпіонка світу з художньої гімнастики Анна Різатдінова прийшла у спорт, коли мала всього п’ять рочків.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Але цього варто було очікувати. Адже мама Оксана працювала тренеркою з художньої гімнастики (і стала заслуженою тренеркою України), а тато Сергій був майстром спорту з веслування.

Найкращою на планеті стала у 20 років

Спочатку Аня займалася в рідному Сімферополі, де народилася в липні 1993-го. Щоправда, гімнастикою захопилася не відразу: рік проходивши на заняття, дівчинка вирішила, що цього досить. Адже постійні розтяжки – це було не лише тяжко, а й боляче.

Втім зовсім швидко Аня вирішила: спробує ще раз. І без жодного тиску батьків повернулася до тренувань.

Перший міжнародний успіх гімнастка здобула в 15-ть. Титул чемпіонки світу виборола у 20-ть. А ще через три роки отримала бронзову медаль на Олімпійських іграх-2016.

Хоча в липні Анні виповниться всього 28-ть, проте гімнастка вже має у своєму спортивному здобутку сім перемог на кубках світу, вісім медалей на світових універсіадах, сім медалей на чемпіонатах Європи, дві – на європейських іграх, три – на всесвітніх іграх та 12 перемог на чемпіонатах світу з художньої гімнастики.

Тричі відмовлялася виходити заміж

Особисте життя гімнастки – це теж перемоги та здобутки. Адже Анна тричі відмовляла закоханим у неї чоловікам піти з ними під вінець і лише одному не змогла сказати «ні» – вийшла заміж та 24-річною народила сина. Тривалий час жінка тримала в таємниці ім’я чоловіка, з яким одружилася та від якого народила хлопчика Романа. Втім згодом усе одно стало відомо, що дитя – плід кохання зіркової спортсменки та опального олігарха й екснардепа Олександра Онищенка. Аби уникнути тюрми за масштабні фінансові махінації, Онищенко втік до Іспанії. Але грошей для дружини й дитини, які лишилися проживати в Україні, не шкодував.

Коли приховувати очевидне стало безглуздо, Анна зізналася: з Олександром познайомилася, коли він виступав спонсором національної збірної України з художньої гімнастики, а дівчина входила до складу команди.

– Спочатку спілкування було офіційним – виключно на «ви». Потім ми ставали все ближчими. І врешті я повідомила своїм батькам про намір вийти заміж. Тато спочатку був проти (можливо, через 24-річну різницю у віці, – авт.). Але змінив свою позицію після першого ж знайомства з майбутнім зятем, – розповіла гімнастка. – Олександр –дуже хороший тато. І син на нього схожий як дві краплі води.

До речі, хлопчика Аня назвала Романом теж не випадково: Олександр Онищенко по батькові Романович.

Велика любов уже в минулому

Втім цей шлюб тривав недовго. 2019-го Анна заявила, що розлучилася з Онищенком (можливо, щоб відмежуватися від скандалів із фінансовими махінаціями свого чоловіка). Але при цьому розповіла пресі: в них була велика, дуже велика любов, а рік у шлюбі з Олександром був чи найщасливішим періодом її життя, тож, мовляв, колишній чоловік назавжди залишиться їй близьким та рідним.

Ну, а поки екскоханий мешкає в Іспанії, Анна продовжує займатися художньою гімнастикою, тільки вже як тренерка. Вона має свою академію, куди з радістю приходять діти. Вона знає, як мотивувати вихованиць, аби вони поверталися в зал, незважаючи на виснажливі тренування.

– Не всі з нас стануть чемпіонками, – відверто каже бронзова призерка Олімпійських ігор. – Але спорт – це те, що дисциплінує та розвиває відповідальність. А спортивна гімнастика – це чудовий спосіб подарувати собі гнучкість та граційність, які ніколи не будуть зайвими для дівчинки.

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, спорт, кохання, Життя
В тему

Останні матеріали