Люди

«У 41 рік я фактично не можу ходити»

«У 41 рік я фактично не можу ходити»

Щоб отримати нові суглоби, жінці треба зібрати 300 тисяч гривень

Три роки тому Юлія Сіробаба й уявити не могла, які випробування чекають на неї. На початку весни 2018 року вона відчула сильний біль у ділянці тазостегнового суглоба.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Наче і розуміла, що не варто нехтувати і таки потрібно звернутися до лікаря, проте все знаходилися якісь справи, які, як тоді здавалося, були значно важливішими, – з сумом в голосі розповідає 41-річна жителька Сум. – До тих проблем, які були, додалися нові – чоловік залишив нас із донькою. Було боляче, образливо, я дуже переживала, як все це перенесе дитина. Тому до лікаря потрапила лише тоді, коли біль у суглобі став нестерпним.

А потім були аналізи, різні медичні процедури. І діагноз, який наче підкосив – ІІІ стадія, двобічний коксартроз (справа ІІІ стадія, зліва – ІІ), асептичний некроз голівки правої стегнової кістки (ІІІ стадія), підвивих правого стегна догори.

– Сказати, що була шокована, це наче не сказати нічого, – каже пані Юлія. – Було неймовірно важко, проте я розуміла, що я потрібна своїй дитині і мушу жити далі. Відтак почалося дороговартісне лікування.

Проте воно не принесло бажаного результату. Більше того, хвороба прогресувала – і незабаром діагностували ІV стадію. Нині лікарі радять провести операцію з ендопротезування. Лікарі повідомили, що 80 тисяч становитиме вартість суглоба та операції, ще 70 тисяч – реабілітація. Таким чином заміна одного тазостегнового суглоба коштує 150 тисяч гривень. Жінці ж потрібно замінювати два суглоби, відтак потрібно 300 тисяч гривень.

– Тому прошу щиро усіх – допоможіть мені зібрати ту суму, яка для мене є просто-таки космічною, – благає жінка. – Я сама виховую доньку, якій лише 17 років. Вона мріє про вищу освіту, фах психолога. А я мрію допомогти своїй дитині, підтримати, порадити, порадіти з нею. Мрію побачити онуків. А ще – подбати про стареньку маму, у якої гіпертонія і яка перенесла мікроінсульт.

Донедавна жінка працювала прибиральницею службових приміщень. Коли ж захворіла – керівництво звільнило. Мовляв, вимушені піти на такий крок. Пані Юля подала документи на встановлення другої групи інвалідності. Проте, коли отримає ту мізерну пенсію, яку платить держава, – не відомо. І, зрештою, хіба її може вистачити на харчування, оплату комунальних послуг, лікування і збір коштів на таку дорогу операцію?

– Мрію про операцію, бо тоді я зможу ходити, – розповідає про свою мрію. – Буду шукати роботу і зможу подбати про найдорожчих для мене людей – моїх донечку і маму.

Тому усіх, хто бажає долучитися до доброї справи і допомогти жінці зібрати гроші на лікування, просимо перераховувати кошти на рахунок «ПриватБанку»   5168 7573 7247 4280 (Сіробаба Юлія Олександрівна). Номер її телефону 050 88 14 357.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, суми
В тему