2 Квітня 2020
Новини

Українська сім’я хворого на коронавірус витрачає на лікування близько 5 тисяч гривень на день

Українська сім’я хворого на коронавірус витрачає на лікування близько 5 тисяч гривень на день

У Бердичеві Житомирської області рідні хворого на COVID-19 щодня витрачає близько 5 тисяч гривень на лікування.

Єдиний пацієнт – 49-річний чоловік – вже десяту добу перебуває у стаціонарі з підтвердженим діагнозом, йдеться в сюжеті ТСН.

"Не дай бог кому таке пережити. Він говорити не може, йому важко, він починає задихатися. Якщо чую його голос, у мене вже добрий день", – розповіла дружина хворого Ольга Лукашенко.

Жінка припустила, що вірус чоловік підчепив в Борисполі, куди в аеропорт підвозив знайомого. Після того як у нього піднялася температура і йому провели тест на вірус, і тільки потім чоловіка поклали в лікарню. При цьому ліки сім'я купувала за свій рахунок.

"Антибіотики дорогі. Це дуже велика доза. У мене є всі чеки з лікарні. Я придбала лікування повністю до рукавичок, шприців, крапельниць, мені ні копійки не виділили", – поскаржилася Лукашенко.

Українка повідомила, що вже заборгувала родичам і знайомим більше десяти тисяч. Крім того, вона разом з сином і 80-річною мамою зараз знаходяться на карантині, тому ліки в лікарню носять рідні та сусіди.

"Куди я тільки не дзвонила, куди не пробивалася і до депутата, мені ніхто не запропонував жодної допомоги", – поділилася горем Лукашенко.

У лікарні повідомили, що дають пацієнтові всі препарати, але антибіотики не входять у список безкоштовних ліків.

"Є перелік затверджений Кабміном. Карбепенемі до переліку не входять. Потрібно проводити тендера. Напярму навіть якщо у нас є кошти, ми їх не можемо взяти. Вони не входять до переліку, а це порушення чинного законодавства", – пояснив заступник головного лікаря Бердичівської міської лікарні Олександр Самолюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, коронавірус, медицина
В тему