Люди

Беz Обмежень: «У наших піснях кожен може знайти себе»

Беz Обмежень: «У наших піснях кожен може знайти себе»

Справжні романтики – так можна описати хлопців із гурту Беz Обмежень. Щирі і відверті, їх пісні нікого не лишають байдужими. Цікаво, а як створювались найкращі їхні хіти, які зміни відбулись у гурті за останні 5 років і кому присвячені найліричніші композиції?

Про це йдеться у журналі "Твій стиль".

- Гурт засновано у 1999-му. Але останні 5 років виявились для Вас найбільш плідними. Чому так? Що змінилось? Що впливало на творчий процес останні 5 років?

- Близько двох років тому ми почали співпрацювати із продюсером Олегом Ходачуком. З’явилася команда однодумців, яка працює над популяризацією Беz Обмежень. Перед тим був «Х-Фактор», який дав поштовх і впізнаваність cеред широкого кола слухачів. А на творчий процес, у першу чергу, впливає наше оточення, рідні і близькі люди.

- До речі, про них. Рок-романтика – досить влучна характеристика Ваших пісень. Вони часто про дуже інтимне й особисте. Чи є у сюжетів пісень життєві прототипи? І якщо так, то про кого співає гурт Беz Обмежень?

- На 90% автор текстів я (Сергій Танчинець, фронтмен гурту, – прим. ред.), інколи мені допомагають друзі, які пишуть багато віршів. Саме віршів, бо писати вірш і пісню – це абсолютно різні речі. Але не всі тексти є автобіографічними. Узагалі в піснях Беz Обмежень кожен може знайти щось про себе. Ми співаємо про наші емоції, життя, що нас оточує, переймаємося долею країни. Тобто про все те, що притаманне усім людям.

- Трохи про новий альбом. Які його пісні стали знаковими для Вас?

- Альбом «Мільярди» створювався в дорозі, коли ми гастролювали з попереднім альбомом. Я вважаю, що кожен новий альбом має бути кращим за попередні. Певним кроком уперед. Ми трохи вдосконалили звучання, він краще звучить, аніж «Буду з тобою». Проте це наше класичне звучання: ми любимо струнні інструменти, трішки духових, жіночий бек. Одне слово, «Мільярди» – це таке собі поєднання сучасної синтетичної й класичної музики, яку людство слухає століттями.

- А як щодо улюблених пісень?

- Виділяти якусь одну пісню я б не став, але в альбом входить так звана наша «нетлєночка» «Зорі запалали». Створювалася ця пісня дуже цікаво. Наш партнер та продюсер Олег Ходачук насправді пише вірші. І в нього є збірка, яку він написав своїй коханій дівчині. Я взяв звідти вірш «Зорі запалали» і переробив його на пісню. А потім написав під неї музику вдома на кухні. Я завжди пишу музику вдома на кухні.

Ця пісня одразу емоційно чіпляла, як і сам вірш. Але про те, що «Зорі запалали» стануть грейт-хітом, я навіть подумати не міг. Узагалі в альбомі присутні пісні-посвяти, як наприклад, «Моя земля». Вона присвячена 15-річному хлопцеві Дані Дідіку, що загинув від рук терористів під час Маршу Єдності у Харкові. Чи пісня «Колискова», яка є саундтреком до фільму «Заборонений» про життя Василя Стуса і присвячена дисидентському руху в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: музика, Україна, Зірковий style
В тему