Люди

Ставити на ноги вдавалося пацієнтів, які по 20 – 30 років були паралізованими

Ставити на ноги вдавалося пацієнтів, які по 20 – 30 років були паралізованими

У попередньому номері газети ви вже дізналися про династію лікарів Валецьких із Рівненщини.

Тож хто читав статтю – пам’ятає, що нині справу бабусі і тата продовжує їхній нащадок – дипломований біолог Ігор Валецький. Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Завдяки препаратам із лікарських трав фітотерапевту вдалося поставити на ноги чоловіка із четвертою стадією раку. Допоміг Ігор Євгенович і жінці з фібромою матки, яку лікарі відправили з Італії помирати до України.

Наш співрозмовник на практиці пересвідчився: найлегше позбутися раку шлунка та легенів. Найважче піддаються лікуванню рак крові та головного мозку. Ефективність подолання раку печінки залежить від того, яке походження має хвороба. Бо якщо алкогольне, то тут дуже важко корегувати дозу препарату, особливо коли вона спиртова. А загалом процес одужання займає немало часу. Найшвидше рак четвертої стадії вдавалося вилікувати за півтора року (це був хворий шлунок). Найдовше – ось уже десять років – лікував онко, яке пустило багато метастазів у кістки. Проте навіть 80-річним пацієнтам вдається подолати хворобу.

Швидкість одужання залежить від психологічного стану пацієнта

Серед хвороб, які Ігорю Валецькому та його батькові (нині, на жаль, покійному), вдавалося вилікувати травами, були епілепсія, аденома простати, простатит, енурез, мастопатія, молочниця, захворювання суглобів та кровоносної системи.

Були у Валецьких навіть такі хворі, котрі по 20 – 30 років лежали після інсульту прикутими до ліжка, а потім ставали на ноги.

А скільки доводилося мати справу зі шкірними захворюваннями! Таким пацієнтам, каже лікар, узагалі нескладно приготувати помічні препарати: вистачить і суміші чотирьох трав.

Утім, зауважує фітотерапевт, успіх лікування залежить не лише від підбору трав. Велике значення має правильно поставлений діагноз. Буває, люди здалека телефонують, кажуть про свою недугу, а потім з’ясовується – хвороба зовсім інша і потребує іншого курсу.

А ще важливу роль у боротьбі з недугою відіграє сам хворий, точніше – його самодисципліна.

– Коли я підбираю курс лікування, тривати він може від кількох тижнів до кількох років (коли йдеться, скажімо, про рак). І весь цей період людина повинна точно в той же час приймати ліки і рівно в такій дозі, в якій я визначив. Раз пропустив чи після полегшення «махнув рукою» – все, користі не буде, і всі попередні зусилля виявляться марними, – попереджає фітотерапевт.

Обман – на совісті шарлатанів

Оскільки лікування травами – це для Ігоря Валецького не бізнес, а обов’язок перед Господом, який наділив таким даром, то дуже часто чоловік консультує тяжкохворих телефоном, пересилає трави поштою. Коли бачить, що людина справді нужденна, – допомагає безплатно.

Та за таку доброту люди не завжди гарно віддячують, зізнається Ігор Євгенович:

– Більшість  (і на цьому наголошую!) дійсно щиро дякують, за тисячі кілометрів дзвонять, аби сказати «Спасибі Вам за порятунок!» Однак бувають і шарлатани, які зумисно придумують якийсь діагноз і випитують рецептуру, щоб потім за великі гроші продавати мої знання. Свого часу навіть хотів запатентувати свої ліки, та ціна в 45 тисяч завадила це зробити, – каже фітотерапевт.

– Тому нічого не міг удіяти, коли на початку 90-х непорядно вчинили з нами спеціалісти однієї з московських клінік: запропонували батькові провести наукове дослідження, а коли отримали вражаючі результати – стали без нашого ж відома реалізовувати ліки, ще й за немалі гроші. Ба більше: потім виїхали до Ізраїлю та нашу рецептуру почали використовувати в одній із фармацевтичних компаній. Одне слово, розбагатіли, непорядно вчинивши. Але… Бог нам усім суддя.

Найкращі ліки – у нас під ногами

Зате сам Ігор Валецький за великими статками не женеться. Каже, найважливіша йому дяка за добро – здоров’я онуків і трьох доньок, наймолодша з яких, як і тато, опанувала фах біолога в Київському національному університеті ім. Шевченка.

– Зараз, коли в людей не вистачає грошей навіть на хліб, а хвороб стає все більше, я стараюся здешевити собівартість ліків – сам їх заготовляю. Частинку трав у нас, на Рівненщині, збираю. Деякі трави знаходжу поблизу української перлини – озера Світязь, що на півночі Волинської області. Було навіть, їздив студентом аж до Архангельської області. Але переконався: наша – українська – природа нічим не бідніша, – каже фітотерапевт.

На запитання, як вдається поєднувати і вчителювання у школі, і збір трав, і приготування препаратів, Ігор Євгенович жартує:

– Помічників не маю, тож доводиться не легко. Але ніч довга!

А всім читачам газети рекомендує цінувати ті унікальні ліки, які дарує нам природа, але якими часто нехтуємо, замінюючи штучними пігулками.

– А ще неодмінна умова одужання – віра: у Бога та у сили власного організму! – наголошує лікар. – Бо, коли людина дає собі внутрішню установку: «Я буду здоровим!», якщо молиться щиро, тоді організм акумулює такі внутрішні ресурси, про які ми навіть не здогадуємося.

Лікувальні рецепти

Чай від безсоння і нервової напруги

1 ч. л. меліси

1 ч. л. м’яти

1 ч. л. ромашки.

Всипати у півлітрову банку, доверху залити окропом, настояти, процідити і пити як заспокійливі ліки. Якщо підсолодити чай медом, можна його використовувати як снодійне.

Увага! Якщо ви самостійно заготовляєте цю рослину, пам’ятайте: для лікування підходять усі різновиди ромашки, крім так званої собачої. Відрізнити останню легко за висотою стебла (сягає воно до пів метра) і сіруватим забарвленням серединки (тобто кошика).

Настоянка для очищення судин від холестерину

9 лимонів

10 великих зубків часнику

1 л якісного (!) меду.

Лимони почистити від шкірки та кісточок, м’якоть і часник дрібно порізати, змішати з медом, викласти в скляну ємність, накривши зверху тканиною (не кришкою, аби суміш дихала). Залишити в темному місці при температурі 22  – 24 градуси на тиждень.

Процідити, залишивши чистий концентрат. Приймати чотири рази на добу по 1 ч. л. перед їдою (але не пізніше, ніж за три години до сну, оскільки часник збуджує нервову систему).

Курс лікування – 5 днів. Повторний курс – не раніше ніж через рік. Під час очищення судин випивати щодня 1,5 – 2 л рідини.

Протипоказання: вагітність, захворювання кишково-шлункового тракту.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, Здоров'я, народна медицина
В тему