Люди

Розробив ліки, що рятують навіть смертельно хворих

Розробив ліки, що рятують навіть смертельно хворих

У родині Валецьких зналися на травах аж три покоління народних лікарів. Наймолодший із династії фітотерапевтів – 55-річний Ігор Валецький. Перед тим лікував травами батько, Євген Миколайович. А першою, котра передала знання фітотерапії, була бабуся Ігоря Євгеновича – Євдокія.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Коли три роки тому ми записували інтерв’ю з Ігорем Євгеновичем, він розповідав, що саме бабуся завжди брала із собою маленького Ігоря. Доки шукали якусь квітку чи травичку, бабуся Євдокія розповідала, для чого ця рослина, від яких недуг допомагає, а кому й нашкодити може.

Ігорів тато, Євген Миколайович, теж умів лікувати травами. Утративши в Другій світовій війні обидві руки (по лікоть), брав на збирання трав наймолодшого з дітей, Ігоря. І саме лікарські рослини, до речі, врятували чоловіка від гепатиту.

– Та й мені лікарські рослини дуже помогли, – каже Ігор Валецький. – Підлітком я комплексував через свій маленький зріст. Дізнавшись про це, тато дав мені «бджолиного хліба» (квітковий пилок, який іще називається перга) і сказав щодня таку-то дозу з’їдати. Яким же було моє щастя, коли майже через місяць я помірявся і побачив: підріс майже на десять сантиметрів!!! Тоді ж я дізнався, що дуже корисно саме на меду настоювати лікарські рослини, оскільки мед – це єдиний продукт, який проходить через будь-яку мембрану, потрапляючи у кожну клітину організму.

 Узятися за фітотерапію попросив смертельно хворий

Багато років поспіль, допомагаючи батькові лікувати людей травами, сам Ігор Євгенович не думав усерйоз займатися фітотерапією. Тому після закінчення школи вступив до Луцького педінституту (тепер Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки), де отримав диплом біолога/географа та поїхав працювати вчителем до села Підзамче Рівненської області, що за 120 км від Луцька.

– Проте смерть тата і прохання багатьох його пацієнтів продовжити батькову благородну справу змусили й мене узятися за лікування людей, – продовжує Ігор Валецький.

Першим, хто одужав завдяки наймолодшому з династії травників, став чоловік зі Львівщини, котрий звернувся з діагнозом рак 4 ступеня. Хвороба «пустила» метастази, і лікарі пророкували пацієнту: «Якщо і проживеш, то максимум місяць». Відтак хворий ухопився за Ігоря Валецького, як за останню рятівну соломинку. І не прогадав! Бо коли пройшов весь курс лікування та прийшов до медиків на обстеження, ті повірити не могли: повністю здоровий!

Відтоді й ось уже 20 літ Ігор Євгенович рятує хворих не лише з України, а з багатьох країн Європи та Америки. Люди телефонують і по троє, і по десятеро за день. Було таке, що українка-заробітчанка лікувалася в Італії, тамтешні «ескулапи» так експериментували, що з діагнозом «фіброма шийки матки» відправили жінку до України помирати.

– Печінка в пацієнтки настільки збільшилася, що я, глянувши на її живіт, подумав: вагітна, – і хотів відмовити (бо фактично всі трави від онко токсичні й вагітним протипоказані). Та Господь розпорядився по-іншому: ми підібрали жінці комплекс трав, вона успішно пройшла курс лікування, а через трохи телефонує зі Сполучених Штатів: «Дякую, лікарю! Я настільки чудово стала почуватися, що тепер ось на заробітках в іншому кінці світу!»

– Зараз, щоправда, важче надавати людям допомогу у зв’язку з карантином, – зізнається Ігор Валецький. – Бо навіть якщо я телефоном вислухаю скарги, перегляну історію хвороби, то переслати вкрай потрібні препарати або важко, або (як-от до Білорусі) взагалі не можливо.

У чому особливість лікування онко?

Хоча вражаючих результатів було у практиці фітотерапевта дуже багато, та їм передували багаторічна робота, маса перечитаної літератури, дослідження щодо впливу кожної окремої рослини та їхня дія в комплексі.

– Ліки від раку – це суміш 47 трав. Втім, якщо навіть одна з них не підходить пацієнту, викликає алергію – треба видозмінювати рецептуру, – пояснює фітотерапевт. – Проте загалом рослини настільки вдало поєднані, що цей рецепт можна вважати універсальним.

Що ж до секрету природних ліків від онко, то Ігор Євгенович не вважає їх чимось незвичайним. Насправді людський організм сам себе позбавляє від злоякісних новоутворень. А рослини просто усувають збій імунної системи, допомагають нам самоочиститися від «чужорідних тіл».

– Як правило, до мене звертаються ті пацієнти, яким офіційна медицина не допомогла. Тобто хвороба вже на третій, четвертій стадіях. Нікому я не гарантую результату. Буває навіть, що, глянувши в медичну картку, відверто кажу: не в змозі допомогти. Крім того, є багато індивідуальних факторів в організмі хворого: швидкість обмінних процесів, наявність супутніх захворювань, особливо нирок та печінки, які слугують своєрідним фільтром та виводять із організму отруту, котру виділяють ракова пухлина та медичні онкопрепарати, – пояснює Ігор Валецький.

За свій багаторічний досвід Ігор Євгенович переконався: подолати рак у молодому організмі значно важче. Бо злоякісна пухлина тут отримує оптимальні умови: достатню кількість кисню, багато їжі. Крім того, протипухлинні рослини, з яких складається протираковий препарат лікаря Валецького, повільно засвоюються, а в молодому організмі вони не встигають передати всі свої цінні властивості, необхідні для боротьби з раком. А от у старшому організмі, де метаболізм відбувається у сповільненому темпі, протипухлинний препарат діє максимально потужно.

Розповідаючи про особливості лікування раку, Ігор Валецький каже:

– Практика показує, що найлегше позбутися раку шлунка та легенів. Найважче піддаються лікуванню рак крові та головного мозку. Ефективність подолання раку печінки залежить від того, яке походження має хвороба. Бо якщо алкогольне, то тут дуже важко корегувати дозу препарату, особливо коли вона спиртова. А загалом процес одужання займає немало часу. Найшвидше рак четвертої стадії вдавалося вилікувати за півтора року (це був хворий шлунок). Найдовше – ось уже десять років – лікував онко, яке пустило багато метастазів у кістки. Проте навіть 80-річним пацієнтам вдається подолати хворобу.

А в наступному номері Ігор Валецький розповість, від чого залежить швидкість одужання хворих, яку роль тут відіграє молитва і навіть дасть читачам нашої газети декілька перевірених рецептів.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: народна медицина, лікування, онкологія
В тему