Люди

У 17 років добровольцем пішла на війну

У 17 років добровольцем пішла на війну

Відколи в Україні почалася війна, Вікторія Авраменко мріяла про те, як захищатиме Батьківщину.

Про це йдеться в газеті "Твій вибір".

– Я сама родом із Луганської області, – розповідає дівчина. – Наша сім’я живе поблизу Старобільська. Ми з братом росли в Дитбудинку. Згодом нас забрали до себе прийомні батьки, в яких зараз семеро дітей. Батьки виховували нас справжніми патріотами. Пригадую, коли в 2014 році розпочалася війна, в нас багато місцевих жителів втікали в Росію. Проте наша сім’я залишилася, бо наша Батьківщина – Україна. Хоча було дуже важко дивитися, як молоді сильні хлопці і чоловіки втікали в цей нелегкий для країни час. Тож коли я закінчила школу, то пішла у військкомат і підписала контракт. Курс молодого бійця проходила в Десні. Тоді ж розповіла мамі про все. Вдома за мене дуже хвилюються. До речі, у військкоматі також відмовляли від прийнятого рішення. Проте я хочу захищати свою Батьківщину. Хочу, аби ця війна вже закінчилася.

Згодом, відповідно до розподілу, дівчина поїхала на службу у 44-ту артбригаду в Тернополі.

– Коли почула, куди їду, то зраділа, – каже захисниця. – Річ у тім, що моя прийомна мама родом із Західної України. Тож декілька разів ми з батьками приїжджали до родичів. Тернопіль мені відразу сподобався – дуже красиве місто. Було приємно чути милозвучну українську мову, а не суржик. Тому й я глибше вивчаю нашу рідну мову.

Дівчина каже, що, окрім міста, їй сподобалися і місцеві жителі. Вони привітні, готові підказати, порадити, допомогти.

– Тепер мої дні подібні один до одного, – каже дівчина. – Кожного ранку о 6.25 підйом. Тоді зарядка, сніданок і служба. Декілька разів їздила додому у відпустку. В селі мене одні підтримують і кажуть, що я молодець, а інші засуджують мій вибір. Мовляв, дівчині не місце в армії. Однак я ні на мить не пошкодувала про свій вибір. Бо коли чоловіки не хочуть стати на захист рідної землі, то це робитимуть жінки. Майбутнє України для мене дуже важливе. В мене є маленькі братики і сестрички, і я дуже хочу, аби вони росли у вільній, щасливій країні. До речі, хочу розвіяти міф, що на Сході живуть люди, які підтримують війну і Російську Федерацію. Це не правда, і там є дуже багато людей, які є справжніми патріотами і підтверджують це конкретними справами, а не словами. Разом ми сильні, разом ми зможемо захистити нашу Батьківщину.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, війна на сході україни, збройні сили україни
В тему