Люди

«З батьками все дуже трагічно»: що кажуть про терориста однокласники

«З батьками все дуже трагічно»: що кажуть про терориста однокласники

У луцького терориста було жахливе минуле: він сидів за важкі злочини, його нині покійний батько мав психічні розлади, а мати загинула в масштабній ДТП.

21 липня посеред Луцька сталася надзвичайна подія. Терорист, який назвався як Максим Плохой, відкрив вогонь по рейсовому автобусу та взяв у заручники пасажирів. Він став погрожувати всіх підірвати.

 Відмінник із сім’ї професора та вчительки

Коли терорист записав та оприлюднив відео з вимогами, його тут же впізнали колишні однокласники. Чоловіка, який представився як Максим Плохой, насправді звати Максим Кривош.

Ось що про зловмисника розповіли його однокласники:

«Він народився 1975 року в сім’ї інтелігентів. Його батько був кандидатом фізико-математичних наук. Працював викладачем у Луцькому національному технічному університеті. Мама – теж із вищою освітою. Працювала педагогом у школі поблизу Луцька. Здається, в Городищі. Там викладала російську мову та літературу.

Разом із батьками та молодшим на п’ять-шість років братом Максим проживав на бульварі Дружби народів. Навчався в Луцькій середній школі № 20, що в мікрорайоні ЛПЗ.

Максим був дуже хорошим учнем. Мав відмінні оцінки. Особливо любив фізику, хімію, математику. Ніколи в нього не виникало конфліктів ні з ровесниками, ні з учителями. Він був доволі комунікабельним», – розповіла ексклюзивно для газети «Твій вибір» однокласниця терориста.

 До тюрми – за важкий злочин

«Після дев’ятого класу наші дороги розійшлися. Ми чули, що Максим зв’язався з поганою компанією. А потім ми всі були шоковані, років 25 тому дізнавшись: нашого Максима посадили за розбій та вбивство. Тоді його, якщо не помиляюся, покарали десятьма роками тюрми, – розповіла однокласниця терориста, попросивши в цілях безпеки не називати її імені. –  Яка доля Максимового брата – не знаю.

А от із батьками все дуже трагічно. Рівно сім років тому, в липні 2013-го, загинула Максимова мати. Жінка була серед пасажирів рейсового автобуса, що з Луцька прямував на Шацькі озера. На трасі поблизу села Воля-Любитівська Ковельського району Волині в цю маршрутку в’їхав туристичний автобус із болгарськими номерними знаками.

Внаслідок лобового зіткнення 27 пасажирів шацької маршрутки були травмовані, а восьмеро, серед яких – і Максимова мати, загинули на місці аварії.

Гірка доля спіткала й батька, Степана Кривоша. У чоловіка були серйозні розлади психіки. Саме вони, як нам казали, і стали причиною смерті Степана. Чоловік помер років десять тому.

Після смерті подружжя квартира на бульварі Дружби народів була продана. І зв’язок із Максимом був утрачений».

За інформацією видання «Волинські новини», місцем офіційної прописки Максима Кривоша стало місто Дубно Рівненської області. Чоловік відсидів у тюрмі декілька термінів. У місцях позбавлення волі навіть устиг написати книгу «Філософія злочинця».

Після звільнення перебував під контролем поліції. Крім того, він примусово лікувався у психлікарні. Але це не завадило Кривошу 21 липня захопити в Луцьку рейсовий автобус та взяти в заручники близько десяти людей, серед яких – вагітні й діти.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали